Schietlood: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''schietlood''' is een meetinstrument gemaakt met een zwaar stukje lood aan een touwtje. Het schietlood hangt, als het nergens tegenaan hangt, alt...')
 
(zeg, sumurai8, sinds wanneer zetten we verkleinwoorden in een link?)
Regel 1: Regel 1:
Een '''schietlood''' is een [[meetinstrument]] gemaakt met een [[zwaar]] stukje [[lood]] aan een [[touwtje]]. Het schietlood hangt, als het nergens tegenaan hangt, altijd [[verticaal]]. Het touwtje wordt ergens aan gehangen en het schietlood onderaan het touwtje zorgt ervoor dat de [[zwaartekracht]] het touwtje verticaal laat hangen. Door dit slim te doen kan men makkelijk iets verticaal maken, zoals met het metselen van een [[muur]].
+
Een '''schietlood''' is een [[meetinstrument]] gemaakt met een [[zwaar]] stukje [[lood]] aan een [[touw]]tje. Het schietlood hangt, als het nergens tegenaan hangt, altijd [[verticaal]]. Het touwtje wordt ergens aan gehangen en het schietlood onderaan het touwtje zorgt ervoor dat de [[zwaartekracht]] het touwtje verticaal laat hangen. Door dit slim te doen kan men makkelijk iets verticaal maken, zoals met het metselen van een [[muur]].
  
 
{{nocat}}
 
{{nocat}}

Versie van 23 feb 2012 om 19:32

Een schietlood is een meetinstrument gemaakt met een zwaar stukje lood aan een touwtje. Het schietlood hangt, als het nergens tegenaan hangt, altijd verticaal. Het touwtje wordt ergens aan gehangen en het schietlood onderaan het touwtje zorgt ervoor dat de zwaartekracht het touwtje verticaal laat hangen. Door dit slim te doen kan men makkelijk iets verticaal maken, zoals met het metselen van een muur.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Schietlood&oldid=220353"