Ruimte: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Wat is er in de ruimte?)
(De oerknal)
Regel 3: Regel 3:
  
 
== De oerknal ==
 
== De oerknal ==
[[Wetenschapper]]s zeggen dat de ruimte is ontstaan door de [[oerknal]]. Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. De oerknal was een soort grote [[ontploffing]], daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een [[wetenschap]]pelijke [[theorie]].
+
[[Wetenschappers]] zeggen dat de ruimte is ontstaan door de [[oerknal]] (in het engels: [[big bang]]). Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. daarin zet alles: de tij ook. De oerknal was een soort grote [[ontploffing]], daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een [[wetenschappelijke theorie]].
  
Andere mensen zeggen dat [[God]] de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens gelovige mensen. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we niet bewijzen. In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.
+
Andere mensen zeggen dat [[God]] de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens [[gelovige mensen]]. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we [[niet bewijzen.]] In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.
  
 
==Wat is er in de ruimte? ==
 
==Wat is er in de ruimte? ==

Versie van 27 sep 2012 om 16:30

De ruimte is enorm groot. Er zijn miljarden sterren in de ruimte. En die sterren staan miljarden kilometers van elkaar. Maar hoe is de ruimte ontstaan?

De oerknal

Wetenschappers zeggen dat de ruimte is ontstaan door de oerknal (in het engels: big bang). Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. daarin zet alles: de tij ook. De oerknal was een soort grote ontploffing, daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een wetenschappelijke theorie.

Andere mensen zeggen dat God de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens gelovige mensen. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we niet bewijzen. In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.

Wat is er in de ruimte?

 1. de maan
 2. manen
 3. planeten
 4. asteroïden
 5. de zon
 6. kometen
 7. sterren
 8. zwarte gaten
 9. de melkweg
 10. sterrenstelsels

Studie van de ruimte

 1. telescopen
 2. ruimtetelescoop
 3. ruimtevaart
 4. raketten
 5. ruimteveer
 6. ruimteschepen
 7. ruimtestation
 8. satellieten


Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ruimte&oldid=236494"