Ruimte: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Versie 185258 van SLIMME mensen (overleg) ongedaan gemaakt.)
Regel 1: Regel 1:
De [[ruimte]] is enorm groot. Er zijn [[miljard]]en [[ster]]ren in de ruimte. En die sterren staan miljarden kilometers van elkaar.
+
De [[ruimte]] is enorm groot. Er zijn [[miljard]]en [[Ster (hemellichaam)|ster]]ren in de ruimte. En die sterren staan miljarden kilometers van elkaar.
 
Maar hoe is de ruimte ontstaan?
 
Maar hoe is de ruimte ontstaan?
  

Versie van 9 mrt 2012 om 22:59

De ruimte is enorm groot. Er zijn miljarden sterren in de ruimte. En die sterren staan miljarden kilometers van elkaar. Maar hoe is de ruimte ontstaan?

De oerknal

Wetenschappers zeggen dat de ruimte is ontstaan door de oerknal. Eerst was de ruimte heel klein, alleen maar een punt. De oerknal was een soort grote ontploffing, daardoor is de ruimte heel groot geworden. Dat is een wetenschappelijke theorie.

Andere mensen zeggen dat God de ruimte heeft gemaakt: God heeft immers alles gemaakt volgens gelovige mensen. Maar dat is geen wetenschappelijke theorie. Het zou best waar kunnen zijn, maar dat kunnen we niet bewijzen. In het artikel over de oerknal wordt dat uitgelegd.

Wat is er in de ruimte?

 1. de maan
 2. manen
 3. planeten
 4. asteroïden
 5. de zon
 6. kometen
 7. sterren
 8. zwarte gaten
 9. de melkweg
 10. sterrenstelsels

Studie van de ruimte

 1. telescopen
 2. ruimtetelescoop
 3. ruimtevaart
 4. raketten
 5. ruimteveer
 6. ruimteschepen
 7. ruimtestation
 8. satellieten


Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ruimte&oldid=221678"