Remigratie: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Remigratie''' is het terugmigreren van migranten vanuit het vestigingsland naar hun thuisland. Bij remigratie is dit permanent; een vakantie valt bijvoor...')
 
(geen verschil)

Huidige versie van 28 mei 2018 om 19:01

Remigratie is het terugmigreren van migranten vanuit het vestigingsland naar hun thuisland. Bij remigratie is dit permanent; een vakantie valt bijvoorbeeld niet onder remigratie.

Voor remigratie zijn verschillende verklaringen:

  • Economische redenen; het werk dat men wilde vinden in het vestigingsland blijkt er niet te zijn. Ook kan een project, zoals een hotel in het buitenland, mislukken en wordt men gedwongen terug te gaan.
  • Emotionele redenen; een voorbeeld kan heimwee zijn naar het thuisland of de moeite met aanpassing naar de cultuur van het vestigingsland. Oudere migranten remigreren vaak omdat ze hun oude dag willen doorbrengen in het thuisland en hier vaak ook willen sterven.
  • Politieke redenen; een voorbeeld is dat een verblijfsvergunning wordt afgewezen of iemand na een misdaad wordt teruggestuurd. Vluchtelingen worden vaak teruggestuurd nadat hun thuisland weer als veilig wordt gezien. Tevens kunnen migranten remigreren vanwege discriminatie of vreemdelingenhaat.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Remigratie&oldid=515408"