Quito

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 1 jan 2022 om 17:22 (Robotgeholpen doorverwijzing: Land - Koppeling(en) gewijzigd naar Land (staat))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador en had 2.151.993 inwoners in het jaar 2010. Ook is het de hoofdstad van de provincie Pinchincha. De stad is de tweede grootste stad van het land, na Guayaquil. Geografisch ligt Quito niet ver van de evenaar. Daarom is het klimaat er ook heel tropisch en lekker warm. De stad ligt echter wel hoog in de bergen. Samen met Guayaquil is Quito het financiële, industriële en culturele centrum van Ecuador. Oorspronkelijk werd het gebied waar nu de stad ligt, bewoond door indianen. Quito ligt in het noorden van Ecuador, vlakbij het Andes-gebergte en de grens met Colombia. Heel dicht bij de stad ligt een actieve vulkaan. Als die uit gaat barsten, zal de hele stad in puinhoop liggen. Quito heeft het tweede grootste historische centrum van heel Zuid-Amerika en Midden-Amerika (na Havana, Cuba). In de stad zijn veel bezienswaardigheden, een bekende daarvan is de Basílica del Voto Nacional.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Quito&oldid=700518"