Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Publiek-private samenwerking

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 31 mei 2018 om 14:50 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Publiek-private samenwerking''' is een vorm van samenwerking waarbij de overheid samenwerkt met bedrijven. Publiek-private samenwerking komt bij verschillende pr...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Publiek-private samenwerking is een vorm van samenwerking waarbij de overheid samenwerkt met bedrijven. Publiek-private samenwerking komt bij verschillende projecten in Nederland voor, waaronder de Zuidas in Amsterdam en verschillende projecten voor infrastructuur. Bij de samenwerking investeren bedrijven geld in de projecten en maken de gebouwen of leggen de wegen aan. De overheid regelt de soepele afhandeling van wetten en vangt soms ook een deel van de kosten op.

Voor zowel de overheid als bedrijven heeft dit voordelen. Voor bedrijven is het handig, aangezien projecten met de overheid weinig onzekerheid opleveren, en vaak worden hogere kosten of een deel van de kosten door de overheid opgevangen. Het geld wat bedrijven investeren verdienen ze meestal ook terug. Voor de overheid is het vooral handig, aangezien het minder kosten voor de overheid oplevert dan wanneer ze het zelf doen. Daarnaast levert het ook nog werkgelegenheid op, iets waar de bevolking tevreden mee is.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Publiek-private_samenwerking&oldid=515719"