President

Uit Wikikids
Versie door Hippogryph (overleg | bijdragen) op 5 jan 2020 om 14:12
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Zie ook: minister-president van Nederland en minister-president
Barack Obama was president van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017.

Een president is een staatshoofd van een land, die het ambt van president bekleed. Het woord president komt van het Latijnse praesidens, wat "voorzitter" betekent. Soms is de president zowel staatshoofd als regeringsleider, zoals in het geval van de president van de Verenigde Staten. Soms is de president geen regeringsleider, maar is hij wel baas over de regeringsleider, zoals in het geval van de president van Frankrijk. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de president niet baas is over de regeringsleider. In dat geval is de regeringsleider de belangrijkste baas over het land en heeft de president geen macht. Dit is het geval bij de president van Duitsland.

Barack Obama was bijvoorbeeld de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Nederland heeft een minister-president. Als een land een republiek is wordt het bijna altijd door een president bestuurd.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=President&oldid=589172"