Portland (Oregon)

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 7 mrt 2021 om 18:25 (Categorie:Amerikaanse stad verwijderd; Categorie:Plaats in Oregon toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Portland

Portland is een grote stad in de Verenigde Staten met 582.130 inwoners in het jaar 2009. Het is de allergrootste stad van de staat Oregon, maar niet de hoofdstad van. De hoofdstad is namelijk Salem dat veel kleiner is dan Portland. Portland heeft een hele grote agglomeratie van ongeveer zo'n 2,1 miljoen inwoners. Het ligt niet aan zee, maar er stroomt wel een rivier door de stad. Namelijk de Willamette Rivier. De stad is al heel lang geleden gesticht. Op het begin was het een klein dorp dat geen belangrijke functie had. Oregon City was toen de centrumfunctie van dit gebied. Tegenwoordig is Portland veel groter het dorpje Oregon City. In de stad zijn weinig etnische minderheden. De meeste mensen zijn blank-Amerikaans.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portland_(Oregon)&oldid=657648"