Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Portaal:WikiKidsAtlas

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
WikiKidsAtlas Projectpagina Inschrijving
Wikikids-Atlas.png
Welkom op het Atlasportaal van WikiKids!
Earth Eastern Hemisphere.jpg

De WikiKidsAtlas is net een echte atlas. Er zijn tal van plaatsen in de wereld te vinden. Via subportalen kun je maar liefst zes continenten bezoeken en daarnaast nog verschillende landen. Neem een kijkje op deze portalen en verdiep je in de geografie en de cultuur van deze continenten. Daarnaast geeft deze atlas nog een overzicht van aardrijkskundige onderwerpen. Voorbeelden zijn het klimaat, het weer, aardbevingen, vulkanisme, maar ook verstedelijking en vergrijzing.

Over aardrijkskunde
Aardrijkskunde is een vak dat zowel op de basis- als de middelbare school behandeld wordt en het is een wetenschap die de zich bezighoudt met het bestuderen van de aarde. Grofweg zijn er twee soorten aardrijkskunde. Als eerste is er de fysische aardrijkskunde. Deze houdt zich bezig met de natuurverschijnselen op aarde, zoals tornado's en zeestromen. De tweede soort heet de sociale aardrijkskunde. Deze houdt zich bezig met de bevolking, waar een beetje economie, politiek en veel maatschappijleer te pas komt. Ook behandelen we op dit portaal geologie, een wetenschap die aardlagen en gesteenten analyseren om zo een beeld van de geschiedenis van de Aarde te maken.

Meehelpen?
Als je mee wilt helpen kan dit natuurlijk. Via bovenstaande link is er een lijst met gewenste en nog te verbeteren artikelen te vinden. Maak een artikel aan, verbeter er eentje of breid er een uit! Alle hulp is welkom. Ben je van plan meer te doen met aardrijkskunde op WikiKids? Schrijf je dan in via inschrijven en vertel wat je zo willen aanpakken.

De Aarde is immers heel fascinerend!

Phu Phan Mountains - view from Wat Tham Kham.jpg

Isaan, Ersan, Isarn, Issan, Isan of Noordoost-Thailand is een gebied en regio in het noordoosten van Thailand. Het ligt in het Khorat-Plateau. Aan het oosten en het noorden van Isaan liggen de rivier de Mekong en het land Laos. Ten zuiden van Isaan ligt Cambodja. In het westen van Isaan ligt het Phetchabun-gebergte. Dit is de warmste regio in... Lees verder...


GreatWall 2004 Summer 1.jpg
De Chinese Muur.

Wist je dat: De eerste versie werd gebouwd in opdracht van keizer Qin.


Wist je dat: Hij werd gebouwd tegen de Mongolen?
Landen van de wereld
Political map world since 2014 Dutch.svg


Continentale en landelijke portalen

Landelijke portalen (Amerika)

Landelijke portalen (Oceanië)


(*) Let op! Sommige landen liggen op twee continenten. Deze landen staan bij het rijtje van het continent waartoe het grootste gedeelte van het land behoort.
Aardrijkskundige begrippen

Hieronder vindt je een overzicht van belangrijke aardrijkskundige begrippen:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:WikiKidsAtlas&oldid=657354"