Portaal:Geschiedenis

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 1 jun 2020 om 22:56 (Dit hoort niet tot de Tijdreis)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Geschiedenis.png
Welkom

Welkom op het Geschiedenisportaal!
Hier kun je informatie vinden over de geschiedenis van Nederland, België en de rest van de wereld. Van de Eerste Wereldoorlog tot de ontdekking van Amerika. Van personen tot gebeurtenissen en van periodes tot voormalige landen. Via een speciale "tijdreis" kom je langs allerlei periodes in geschiedenis. Alles over geschiedenis vind je op een portaal!

Help ook mee met artikelen schrijven over de geschiedenis. Via het bovenstaande kopje "gewenste artikelen" vindt je allerlei artikelen die nog gemaakt of uitgebreid moeten worden. Natuurlijk mag je zelf ook een artikel bedenken. Veel schrijfplezier!


Lees ook

Artikel van de maand (Meer info...)

Het artikel van deze maand is....

De inname van Maagdenburg

De Dertigjarige Oorlog is een oorlog die zich afspeelde in de 17e eeuw. De aanleiding van de oorlog was vooral dat de katholieke landen en gereformeerde landen niet met elkaar eens waren. Vooral in het Heilige Roomse Rijk was er veel verdeeldheid. Het noorden van het rijk was luthers, maar het zuiden was juist katholiek. De oorlog eindigde in de vrede van Westfalen. De dertigjarige oorlog eindigde samen met de tachtigjarige oorlog. Het Heilige Roomse Rijk had de grootste verliezen tijdens de oorlog. Een groot deel van de bevolking stierf door gevechten. Dat kwam deels doordat de oorlog grotendeels op het grondgebied afspeelde van het Heilige Roomse Rijk.

Lees verder over dit onderwerp!

Tijdreis & subportalen

Tijdreis
Via het Portaal:Geschiedenis kun je als het ware een echte tijdreis beleven! Kom langs alle tijdvakken in de geschiedenis. Lees hoe men leefde in de prehistorie, over de veldslagen in de middeleeuwen, de rijkdom in de Gouden Eeuw, de vreselijke Eerste en Tweede Wereldoorlog en tot slot de tijd waarin we nu leven. Via deze link start je de tijdreis bij het eerste tijdvak (prehistorie). Onder aan elk portaal staat een link naar het volgende tijdvak. Wil je starten bij een ander tijdvak? Klik dan op een van de portalen van hieronder uit de tijdlijn. Prettige reis!

Hunebed D18+D17 bij Rolde.jpg
Een Nederlands schip uit de Gouden Eeuw: de Batavia
Dore London.jpg

Tijdlijn

Overige portalen

Belangrijke historische gebeurtenissen
David - The Death of Socrates.jpg
The Dutch burn English ships during the expedition to Chatham (Raid on Medway, 1667)(Jan van Leyden, 1669).jpg
Coloured engraving Vienna Congress.jpg
Tiendaagseveldtocht.jpg
RIAN archive 2153 After bombing.jpg
Berlin Wall (June 1989).jpg
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Geschiedenis&oldid=619713"