Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Populier

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 12 apr 2019 om 19:28
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een laan van populieren

De populier (Populus) is een een geslacht van bomen. Populieren zijn loofbomen. Populieren kunnen 40 meter hoog worden en een leeftijd van 200 jaar bereiken. Alle populieren op de Populus lasiocarpa na hebben zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen. De bladeren van de populier hebben een groene kleur en in de herfst worden de bladeren goudgeel. De bladeren staan om en om op de takken en hebben een vorm die op een pijl lijkt. De populieren bestuiven elkaar met behulp van de wind en bloeien in de maande mei tot en met juni. De bloemen zijn katjes. Mensen kunnen allergisch zijn voor het zaad wat uit deze bloemen komt.

De populier is een belangrijke voedselbron voor rupsen. Daarnaast kunnen er verschillende soorten schimmels op populieren voorkomen en zijn er vlindersoorten die op de populier hun eieren leggen. Het hout van de populier heeft een witgrijze kleur en wordt gebruikt voor het maken van kisten en pallets.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Populier&oldid=555663"