Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Politicologie: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Politicologie''' is een wetenschap, die zich bezighoudt met politiek. Politicologie heeft geen dominante, theoretische benadering. Het wordt vaak gezien...')
 
(duidelijker (voor de doelgroep...))
 
Regel 1: Regel 1:
'''Politicologie''' is een [[wetenschap]], die zich bezighoudt met [[politiek]]. Politicologie heeft geen dominante, theoretische benadering. Het wordt vaak gezien als een onderdeel van de [[sociologie]], maar heeft ook elementen van [[psychologie]] en de keuzetheorie. Politicologie maakt gebruik van [[enquête]]s, [[statistiek|statistische gegevens]] en experimenten.  
+
'''Politicologie''' is een [[wetenschap]], die zich bezighoudt met [[politiek]]. Over politicologie kan men niet zeggen dat ze één bepaalde methode hanteert. Het vakgebied wordt vaak gezien als een onderdeel van de [[sociologie]], maar heeft ook elementen van [[psychologie]] en de keuzetheorie. Politicologie maakt gebruik van [[enquête]]s, [[statistiek|statistische gegevens]] en experimenten.  
  
Bij politicologie kijkt men naar bijvoorbeeld hoe de politiek in een land is geregeld. Men kan kijken naar de onderverdeling in deelgebieden, de verkiezingen of de staatsvorm. Men kan kijken hoe dit door de geschiedenis zich ontwikkelde en waarom. Ook de uitslagen van [[verkiezing]]en en [[referendum|referenda]] zijn belangrijk. men kan bijvoorbeeld onderzoeken waarom partij X de laatste verkiezingen veel gewonnen/verloren heeft.  
+
Bij politicologie kijkt men naar bijvoorbeeld hoe de politiek in een land is geregeld. Men kan kijken naar de onderverdeling in deelgebieden, de verkiezingen of de staatsvorm. Men kan kijken hoe dit door de geschiedenis zich ontwikkelde en waarom. Ook de uitslagen van [[verkiezing]]en en [[referendum|referenda]] zijn belangrijk. Men kan bijvoorbeeld onderzoeken waarom partij X de laatste verkiezingen veel gewonnen/verloren heeft.  
  
 
[[Categorie:Politiek| ]]
 
[[Categorie:Politiek| ]]

Huidige versie van 21 mrt 2020 om 18:00

Politicologie is een wetenschap, die zich bezighoudt met politiek. Over politicologie kan men niet zeggen dat ze één bepaalde methode hanteert. Het vakgebied wordt vaak gezien als een onderdeel van de sociologie, maar heeft ook elementen van psychologie en de keuzetheorie. Politicologie maakt gebruik van enquêtes, statistische gegevens en experimenten.

Bij politicologie kijkt men naar bijvoorbeeld hoe de politiek in een land is geregeld. Men kan kijken naar de onderverdeling in deelgebieden, de verkiezingen of de staatsvorm. Men kan kijken hoe dit door de geschiedenis zich ontwikkelde en waarom. Ook de uitslagen van verkiezingen en referenda zijn belangrijk. Men kan bijvoorbeeld onderzoeken waarom partij X de laatste verkiezingen veel gewonnen/verloren heeft.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Politicologie&oldid=602086"