Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Piramide (bouwwerk): verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{werk}} In de woestijn van egypte staan '''piramides'''. Dat zijn eeuwenoude bouwerken, vaak meer dan honderd meter hoog. Ze hebben een [[vorm]...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
{{werk}}
 
{{werk}}
In de [[woestijn]] van [[egypte]] [[staan]] '''piramides'''. Dat zijn eeuwenoude bouwerken, vaak meer dan honderd [[meter]] [[hoog]]. Ze hebben een [[vorm]] van een [[driehoek]]. [[Argeologen]] zoeken nog steeds naar nieuwe piramides. De [[wetenschappers]] [[graven]] en speuren, soms hebben ze geluk. Zoals in 2008. Bij [[Sakkara]] vonden ze iets. De piramide was beschadigt, maar het belangerijkste deel grwas nog heel. In de grafkelder vonden onderzoekers het lichaam van koningin Shesheshe. Zij leevde 4300 jaar geleden. De piramide was bedolven onder woestijnzand. Dat komt door zandstormen, die vaak voorkomen in de woestijn.
+
In de [[woestijn]] van [[egypte]] [[staan]] '''piramides'''. Dat zijn eeuwenoude bouwerken, vaak meer dan honderd [[meter]] [[hoog]]. Ze hebben een [[vorm]] van een [[driehoek]]. [[Argeologen]] zoeken nog steeds naar nieuwe piramides. De [[wetenschappers]] [[graven]] en speuren, soms hebben ze geluk. Zoals in 2008. Bij [[Sakkara]] vonden ze iets. De piramide was beschadigt, maar het belangerijkste deel, de grafkelder was nog heel. In de grafkelder vonden onderzoekers het lichaam van koningin Shesheshe. Zij leevde 4300 jaar geleden. De piramide was bedolven onder woestijnzand. Dat komt door zandstormen, die vaak voorkomen in de woestijn.
 +
 
 +
==de eerste piramides==

Versie van 12 nov 2015 21:54

Edit-inprogress.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.
Belangrijk: Laat dit sjabloon niet langer staan dan nodig is, anders ontmoedig je anderen om het artikel te verbeteren.
De maximale houdbaarheid van dit sjabloon is twee weken.
Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken.
Edit-inprogress.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.

In de woestijn van egypte staan piramides. Dat zijn eeuwenoude bouwerken, vaak meer dan honderd meter hoog. Ze hebben een vorm van een driehoek. Argeologen zoeken nog steeds naar nieuwe piramides. De wetenschappers graven en speuren, soms hebben ze geluk. Zoals in 2008. Bij Sakkara vonden ze iets. De piramide was beschadigt, maar het belangerijkste deel, de grafkelder was nog heel. In de grafkelder vonden onderzoekers het lichaam van koningin Shesheshe. Zij leevde 4300 jaar geleden. De piramide was bedolven onder woestijnzand. Dat komt door zandstormen, die vaak voorkomen in de woestijn.

de eerste piramides

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Piramide_(bouwwerk)&oldid=421621"