Paling

Uit Wikikids
Versie door Slang2000 (overleg | bijdragen) op 26 apr 2022 om 20:59 (Informatie toegevoegd)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paling

Een paling is een vis zonder schubben. Paling is eetbaar en wordt gezien als een lekkernij.


Het uiterlijk

De paling kan 1 meter lang worden.Het dier ziet er slangachtig uit en heeft een slijmerige huid. Een paling heeft 3 vinnen: een rugvin, een anaalvin en een buikvin. De buikvin zorgt er voor dat de paling in beweging blijft. Op het achterste deel van het lichaam, zowel onder als boven, is een lange vinzoom aanwezig die uitloopt in de staartpunt. De borstvinnen bevinden zich direct achter de kop. De buikvinnen ontbreken.

Kenmerken

Palingen zijn lang, taai, slijmerig en hebben kleine ronde ogen.

Vijanden

Onder andere: aalscholvers, reigers en de mens.

Leefomgeving

De paling leeft in de Sargassozee. Hij is 's nachts actief en leeft het liefst op de bodem van de zee. De paling is een dier dat niet in de winter wil leven, dus zie je hem het vaakst in de zomer.

Voedsel

De paling eet het liefst slakken ook muggenlarven, muggenpoppen, aasgarnalen en vlokreeften. Maar vooral schaaldieren vindt hij lekker.

Voortplanting

  • De paling legt zijn eitjes in de Sargassozee. De jongen komen ongeveer na 4 dagen uit. Dan zijn ze 6 mm groot. Het duurt ongeveer 1 week voordat de ogen helemaal gekleurd zijn.

Media

  • Bekijk Steken en Prikken: De Paling op https://www.npostart.nl/BV_101407946
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Paling&oldid=713745"