Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Oxford (Verenigd Koninkrijk)

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 31 jan 2021 om 16:10 (Categorie:Britse plaats verwijderd; Categorie:Plaats in Engeland toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oxford vanuit de lucht

Oxford is de 41e grootste stad van het Verenigd Koninkrijk met ongeveer 153.900 inwoners in het jaar 2008. De stad heeft erg veel industrie. Geografisch ligt het in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. Oxford is bekend om zijn universiteit. Een bijnaam van Oxford is "stad der dromerige spitsen". De naam 'Oxford' betekent 'voorde des ossen'. Oxford is gesticht door de Angelsaksen. In het begin van de 20e eeuw begon de industrie en bevolking te groeien. Maar de laatste jaren groeit de stad niet meer heel veel. De bekendste persoon uit Oxford is Stephen Hawking, een natuurkundige. In Oxford zijn veel dingen die je kan zien en beleven. Oxford University is de grootste universiteit van Engeland.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oxford_(Verenigd_Koninkrijk)&oldid=645732"