Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Overleg gebruiker:Peresj

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd XV
  • Bewerkingen VI
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Peresj!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.


Gebruikers pagina's

Hoi Peresj, het is niet de bedoeling dat je gebruikerspagina's van andere gebruikers gaat aanpassen. Dit is iets wat de gebruiker zelf doet ;) --apoo 26 mei 2009 14:05 (CEST)

Oh, dat doe ik soms om ze ergens aan te herinneren of omdat dat mooier lijkt. As mensen dat dan niet op prijs stellen kunnen ze het aanpassen, of mij vragen. Peresj 26 mei 2009 14:06 (CEST)

Assen

Hoi peresj, Het artikel assen begint nu een bewerkings-oorlog, dit betekend dat iemand steeds de wijzigingen ongedaan maakt van een ander. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Mocht dit zo doorgaan gaat het artikel op slot, en kunnen er blokkades uitgedeeld worden. Ik wil je nu ook vragen te STOPPEN met mensen door te verwijzen naar je pagina waar ze informatie over assen neer kunnen zetten. Dit is niet de bedoeling ;) --apoo 26 mei 2009 14:13 (CEST)

Ze hebben een schoolproject. En daarvoor gebruiken ze het bestaande artikel Assen. Ze halen tekst weg en vervangen het met hun eigen tekst, en ze verschuiven afbeeldingen. Daarom dacht ik: laat ik een project pagina voor ze opzetten waar ze alles in mogen zetten en mee mogen doen wat ze maar willen, zonder aan het originele artikel Assen toe hoeven knoeien! Peresj--apoo 26 mei 2009 16:21 (CEST) 26 mei 2009 14:14 (CEST)
Ik heb de pagina's verwijderd, en laat dat maar zo ;). Ik ga hier wel even met gerard over spreken. Misschien kan je het direct ongedaan maken van normale (dus geen vandalisme) wijzigingen op Assen ook even laten zitten totdat er een oplossing is gevonden ;) --apoo 26 mei 2009 14:18 (CEST)

Waar ben je nou mee bezig? Nu maak je weer een pagina aan waar kinderen hun stukjes over assen kunnen neerzetten verder verwijder je ook nog een bericht van de basisschool zelf? met commentaar zet naam onder mijn bericht.. --apoo 26 mei 2009 16:05 (CEST)

Hier: Wikikids:Assen in de Tweede Wereldoorlog kunnen ze alles kwijt! Dat is een veel betere oplossing! Peresj 26 mei 2009 16:06 (CEST)
En vanwaar het verwijderen van het bericht van de school? --apoo 26 mei 2009 16:07 (CEST)

Ze zeggen dat ik niks overleg! Dat is niet zo! Ik heb ze juist allemaal berichtjes gestuurd en ik heb op de overleg pagina van Assen iets geschreven. EN ik heb al die dingen verwijdert omdat het onzin was. Ik heb niet het artikel slechter gemaakt ofzo! Ze zeggen dingen die niet kloppen! Peresj 26 mei 2009 16:09 (CEST)

Hallo Peresj, Het bestaande artikel over Assen was voordat we met dit project gestart zijn erg leeg, er stond haast nog niks op. Dankzij leerlingen uit Assen is er meer leven in de brouwerij gekomen. Zij hebben allemaal heel hard gewerkt om in het computerprogramma Word goede artikelen te schrijven die te maken hebben met Assen. Een meester van de leerlingen heeft zelf allemaal foto's gemaakt en de leerlingen toestemming gegeven om deze op wikikids te plaatsen. Jij zegt dat het artikel wel af is nu, maar wanneer is een artikel af? Er valt toch heel veel te vertellen over Assen. Ik heb nergens in de regels gelezen dat er een maximum zit op hoe lang een artikel mag worden. Deze leerlingen hadden het artikel met trots geplaatst en een paar minuten laten werden deze zonder overleg door jou (zeiden de leerlingen) verwijderd, wij vinden het jammer dat het zo op deze manier moet lopen. Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 16:16 (CEST)
Jullie doen goed je best en jullie zijn goed bezig. Als je de artikelen nog in Word hebt, zet ze dan alsjeblieft hierin: Wikikids:Assen in de Tweede Wereldoorlog. Dat is in een pagina speciaal voor jullie waar je alles op kunt zetten wat je maar wilt over Assen. Is dat goed? Peresj 26 mei 2009 16:18 (CEST)
Gaan de stukjes tekst dan allemaal over de 2e wereld oorlog? --apoo 26 mei 2009 16:21 (CEST)

Ja ze gingen allemaal over de tweede wereldoorlog en de jodenvervolgingen en het verzet, etc etc. Die kunnen ze dus ook allemaal kwijt in de pagina over Assen in de Tweede Wereldoorlog. Want het is niet de bedoeling dat 60% van het artikel over Assen over de Tweede Wereldoorlog gaat. Het moet een beetje in een goeie balans blijven. Om ze de kans te geven toch hun ei kwijt te kunnen maak ik dus een aparte pagina voor ze aan. Peresj 26 mei 2009 16:25 (CEST)

Assen in de 2e wereldoorlog gaat toch over assen dus dan hoort het toch in een artikel over assen? Of zie ik dat verkeerd? En wie zegt dat het "niet de bedoeling is dat 60% over de 2e wereld oorlog in assen gaat". --apoo 26 mei 2009 16:28 (CEST)

Nee daar gaan de stukjes tekst niet alleen overapoo, zo zijn er leerlingen die gewerkt hebben aan het artikel over Bartje en Asserbos en Assen in de Tweede Wereldoorlog. Ik snap niet dat deze niet bij het artikel over Assen mogen komen te staan, het gaat toch eenmaal over Assen. Wie kunnen dit mooier doen dan de leerlingen uit Assen zelf. Zij hebben erg veel geleerd over Assen. Zij zijn erg druk bezig geweest met het schrijven van artikelen over Assen. Ik dacht dat Wikikids voor iedereen toegankelijk was en dat iedereen daar berichten op mag plaatsen. Wij hebben de leerlingen eerst goed voorgelicht over Wikikids en met ze alle spelregels door besproken. Ik heb ze ook verteld dat ze nooit zomaar teksten mogen verwijderen van anderen, wat dan sneu is dat het nu wel gebeurt met teksten van deze leerlingen. Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 16:32 (CEST)

Soms krijgen dingen overbodig veel aandacht. Het artikel Assen is veel minder goed leesbaar dan. Dat is toch jammer. Er staat nu genoeg over Assen in de Tweede wereldoorlog daar. Er zou wel wat meer mogen over de Asser TT (motor races) als tegengewicht. Mensen typen hier Assen in omdat ze iets over Assen willen weten, niet omdat ze over Assen in de Tweede Wereldoorlog willen weten. Tuurlijk kunnen ze er wel wat inzetten maar niet zoveel! Dus zorg ik ervoor dat het kopje "Assen in de Tweede Wereldoorlog" in het artikel Assen doorverwijst naar een aparte pagina. Die kunnen ze zo lang maken als ze willen. Dat gebeurt op de echte wikipedia oom (zie ook... zegt een kopje dan). Dat werkt veel beter en overzichtelijker. Dan hebben we twee mooie artikelen in plaats van één slechte. Win-win. Peresj 26 mei 2009 16:33 (CEST)


Dag Peresj, lees ook even de reactie op mijn overlegpagina Gerarddummer 26 mei 2009 16:34 (CEST)

Ik heb al antwoordt gegegeven op je overlegpagina. Trouwens: Wikikids:Assen in de Tweede Wereldoorlog vind ik een goed idee. Ik heb er erg mijn best op gedaan. Peresj 26 mei 2009 16:43 (CEST)

Dag Peresj, Volgens mij moet ik iets duidelijker zijn: verander het artikel van Assen de komende tijd niet. Laat de leerlingen hier werken. Als zij het af hebben kun jij er nog een keer naar kijken. De extra pagina vind ik nog niet nodig. Gerarddummer 26 mei 2009 16:49 (CEST)

Wat als we ze in die nieuwe pagina van mij laten schrijven en dan kijken of het wat is en het dan in het artikel Assen zetten? Peresj 26 mei 2009 16:52 (CEST)
Volgensmij is het nog niet duidelijk he? De kinderen hebben een project, Hún project waar jij je niet mee hoort te bemoeien. Wat is er zo 'speciaal' aan jou artikel? Je hebt het er de hele tijd over. --apoo 26 mei 2009 16:56 (CEST)

Het is gewoon veel beter als ze in dat aparte artikel gaan werken. Dan heb je twee goede artikelen in plaats van één slecht. Kom op zeg, dat klinkt toch veel beter zo? Peresj 26 mei 2009 17:00 (CEST)

Oh dus jij noemt Assen slecht? --apoo 26 mei 2009 17:02 (CEST)

Nu niet. Maar eerdere versies waren lang niet goed. Op een gegeven moment was er een ideale versie, mooi, lang, goedgeschreven met de afbeeldingen op goede plekken. En dat is de de versie die je nu ziet. Ik wil dat Assen blijft zoals die nu is. Peresj 26 mei 2009 17:03 (CEST)

Ik heb geen zin meer in een discussie. Laten we het bij deze afronden. --apoo 26 mei 2009 17:08 (CEST)

Ik denk dat we het inderdaad moeten afronden, de vorige versie zag er wel goed uit, de leerlingen hadden er erg hard aan gewerkt, 's avonds wilden een aantal leerlingen het aan hun ouders laten zien, maar stomverbaast waren ze toen alles was veranderd... De leerkracht van de klas en ook ik hebben altijd een oogje in het zeil gehouden, en ook het vorige artikel zag er goed uit. Vrede! Rupsjenooitgenoeg23 26 mei 2009 17:52 (CEST)

Ramses II

ik heb het artikel Ramses II bijgewerkt Koms 26 mei 2009 18:12 (CEST)

assen

hee peresj, het plaatje over de oranjestraat heb ik zelf gemaakt,zou ik het terug mogen??? melmitsjo

Hoe bedoel je precies "zou ik het terug mogen?" Ik snap de vraag niet precies. Als je iets niet snapt kun je het zo vragen hoor! Volgens mij staat het plaatje in het artikel op dit moment: laat hem er maar gewoon instaan. Het is een mooi plaatje! Vind je het artikel nu niet mooi, zoals het er nu uit ziet? Als je er iets bij wilt zetten kun je dat natuurlijk doen, als je maar niets weghaalt of verplaatst? Is dat goed? Peresj 27 mei 2009 09:54 (CEST)

assen

ik heb de foto zelf gemaakt en wil hem bij de goede tekst neerzetten die tekst is opgepakt om te worden vergast

Ik vond eigenlijk dat 'ie eerst op een betere plek stond. Maar goed, je doet maar. We kijken later wel naar de opmaak. Peresj 27 mei 2009 10:02 (CEST)

Ik heb het al voor je neergezet. Hoe lijkt dat? Peresj 27 mei 2009 10:05 (CEST)


Dag peresj, Ik heb je gevraagd of je je even niet meer wilde bemoeien met het artikel Assen. Je doet dit nu toch. Daarom geef ik je een blokkade van een paar dagen. Afbeeldingen die verschuiven is geen ramp. Dat kan makkelijk weer worden opgelost. Gerarddummer 27 mei 2009 10:36 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Peresj&oldid=90983"