Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg gebruiker: Mike1023

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd XIII
 • Bewerkingen XV
 • Uploads X
 • Artikelen X
 • Dagen bewerkt VIII
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Moderator
 • Fijne Kerst!
 • SuperSchrijfWedstrijd Deelnemer
 • SuperSchrijfWedstrijd Winnaar
 • Gouden WikiKids Award

Overlegpagina Mike1023
Hans Bollongier - Stilleven met bloemen.jpg

Introductie:
Welkom op mijn overlegpagina. Hier kun je vragen aan mij stellen, tips geven of andere dingen bespreken. Ik probeer zo snel mogelijk antwoord te geven. Klik bovenaan de pagina op het knopje nieuw bericht en tik hier de titel en de inhoud van je bericht in. Klik op opslaan en hij staat er. Om het netjes te houden. Vraag ik je om je aan de naast staande regels te houden. Zo houden we het overleg gezellig en netjes. Verder vraag ik helemaal niks van je op de overlegpagina. Ik wil alleen dat als je een vraag hebt, deze dan ook stelt.

Thüss

P.S. I'm able to answer questions in English.

Regels:
Hieronder vindt je een paar overleg regels:

 • Wees altijd vriendelijk en blijf netjes.
 • Gebruik s.v.p. de spellingregels.
 • Pleeg geen Vandalisme (dit is tevens op de hele wiki verboden)
 • Deze enige twee dingen die ik moet zijn de regels opvolgen en belasting betalen vanaf mijn 18de. Voor de rest niks.
 • Zet berichten onderaan de pagina.
 • Maak niet steeds een nieuw kopje als het over hetzelfde onderwerp gaat.
 • Onderteken je bericht met ~~~~!

Portaal Scheikunde

Hallo Mike1023, Heeft het zin om op de verzamelpagina Portaal Scheikunde ook een kopje (meest gebruikte) scheikundige/natuurkundige processen toe te voegen? Elektrolyse is er één van, maar denk aan koken, verbranden, extraheren, destileren e.d. Mvrgr. Hanssain (overleg) 9 sep 2021 17:17 (CEST)

Ja lijkt me een goed idee. Toevoegingen zijn altijd welkom! ;-) Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 sep 2021 22:04 (CEST)

Favicon

Hi! The favicon has disappeared.--ANGELO (aka AjejeBrazorf) 2 okt 2021 13:20 (CEST)

Hi, we know. We are updating and have a few problems. We're working on a solution. Yours truly, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 okt 2021 14:33 (CEST)

Categorie:Alles

Hoi Mike1023. Heb de categorie:alles aan PIM-systeem gekoppeld, maar zie dat deze niet compleet is. Zo heb je onder Taal en lezen de categorie:schrijver staan. Die bestaat niet, maar wel de categorie:schrijvers. Zoals je hebt kunnen zien heb ik dat geprobeerd aan te passen, maar kennelijk niet op de goede manier (door jou ook teruggedraaid). Zo blijken er meer categorieën of niet te bestaan of niet goed gekoppeld te zijn (nu nog rood). In principe zou je via categorie:alles alle artikelen moeten kunnen vinden (vergelijkbaar met het PIM-systeem) en dat is nu niet het geval. MVRGR. Hanssain (overleg) 25 okt 2021 13:32 (CEST)

Dag Hanssain, ik had de categorie:Schrijver verwijderd aangezien het een doorverwijzing is naar categorie:Schrijvers. Dat komt omdat doorverwijspagina's bij categorieën niet werken. Als ik een artikel zo schrijven over bijvoorbeeld Bertolt Brecht en ik zou de categorie:Schrijver toevoegen dan is het artikel alleen zichtbaar in die categorie en niet in de categorie:schrijvers. Hierdoor wordt zoeken nog gecompliceerder, aangezien er dan steeds paren zijn van categorieën (meervoud en enkelvoud) waarbij de ene helft van artikelen (behoorde tot die categorie) onder enkelvoud en de andere helft onder meervoud staat (zonder dat er enig systeem inzit). Daarvoor kun je beter een naam aanhouden. Als je de naam van een categorie in enkelvoud wil zetten, dan moeten alle subcategorieën en artikelen in de meervoud-categorie overgezet worden naar de enkelvoud-categorie. Dus in dit geval alles van Categorie:Schrijvers moet overgezet worden naar de categorie:Schrijver. Doorverwijzingen werken bij categorieën enorm slecht.
De reden dat de categorie:Alles onoverzichtelijk is heeft ermee te maken dat we in 2015 een project waren begonnen het categoriesysteem aan te passen, aangezien dit erg verouderd was. Op bepaalde plaatsen was het categoriesysteem enorm klein (met honderden artikelen gepropt in één categorie) en op andere plaatsen enorm ruim (met 10 subcategorieën voor één artikel). Het probleem was toentertijd dat er eind 2015 enorm veel gebruikers waren gestopt en men direct begonnen is met het systeem te veranderen zonder eerst een model te maken vooraf (of überhaupt afspraken). Sinds die tijd zijn er mensen mee bezig geweest om delen aan te passen, maar in hoeverre het categoriesysteem "af" is is onbekend (aangezien dit nooit is bijgehouden).
Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 okt 2021 16:50 (CEST)
Hoi Mike, bedankt voor je uitleg. Dat van het enkelvoud en meervoud blijft i.d.d. soms lastig. Maar dat neemt niet weg dat de fout met schrijver op de pagina Categorie:Alles nog steeds aanwezig is en ik kan dat niet veranderen. Ik begrijp dat dit gegenereerd wordt door het Categoriestelsel en dat mag alleen door moderatoren worden bewerkt. Ook Mucisi is fout en moet Musicus zijn. Eventueel zou Componist erbij kunnen worden gezet. De hoofdcategorie Mensen bestaat niet en zou wellicht Mens en maatschappij kunnen heten, omdat met de mens als biologisch wezen iets anders wordt bedoeld. Het rijtje waarin Mucisi en schrijvers staan, daarmee worden m.i. de bekende personen bedoeld (maar dan per categorie). Wellicht moet dit overleg naar het clubhuis voor een breder overleg. Ik hoor het wel. Maar alvast bedankt voor het meedenken en -helpen. Mvrgr. Hanssain (overleg) 25 okt 2021 16:57 (CEST)
Ik zie wat je bedoeld. Je kunt de brontekst overnemen en een geüpdated ontwerp maken in je kladblok (deze maak je aan onder Gebruiker:Hanssain/Kladblok). Ik kan hem dan overnemen op de Categorie:Alles als het af is. Ik had een aantal jaar geleden zelf geprobeerd dit te updaten, maar kan het ontwerp niet meer vinden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 okt 2021 17:50 (CEST)
Ga ik doen. Mvrgr.Hanssain (overleg) 25 okt 2021 17:55 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Mike1023&oldid=691039"