Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Overleg gebruiker:Effeietsanders

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • Bewerkingen IV
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
Herfstanimated.gif   Welkom op WikiKids, Effeietsanders!


Leuk dat je meedoet met dit vernieuwende onderwijsproject. Lees dit goed!

 • Als je als school mee doet zet je dan ook even je school in de scholenlijst? Dat kan hier School aanmelden
 • Experimenteren kan in de Zandbak.
 • Voor leerkrachten hebben we speciaal deze startpagina gemaakt.
Maar nu ook deze website ingericht http://www.wikikids.nl/site
 • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij Dieren, Beroepen of Provincies
 • Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest.
 • De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
 • We vragen iedereen zijn berichten te ondertekenen met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je gebruikersnaam, de tijd en de datum verschijnen dan automatisch.

Veel plezier en succes namens alle WikiKIDS!


Marjon 20:36, 1 november 2006 (UTC)

weg bij wikipedia

dag Effe, Welkom bij WikiKids waarom gestopt bij wikipedia? en een andere vraag zou jij misschien een engels stukje willen schrijven over wikikids? Groet,DeMoor 21:03, 1 november 2006 (UTC)

Nee, niet gestopt, ik werk gewoon graag mee aan verschillende projecten, en om wat tetesten hier had ik die account ook nodig :) Ik wil best wel een stukje schrijven in het Engels over Wikikids. Is er ergens een vergelijkbaar Nederlandstalig stukje dat je voor ogen had? Effeietsanders 08:34, 2 november 2006 (UTC)

harken

sorry wanneer het overkwam als ongewenst etc. ga lekker je gang! Groet,DeMoor 21:11, 1 november 2006 (UTC)

Neehoor, niet zo kwam het niet over hoor :) Ik wou alleen even toelichten :) Effeietsanders 08:32, 2 november 2006 (UTC)

Stukje voor vertaling....

WikiKids: een Nederlandse online interactieve encyclopedie voor en door kinderen

Wat is WikiKids?

WikiKids is een interactieve website waar je informatie kan vinden én plaatsen, gemaakt door kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar.

Wat is een wiki?

Een wiki is een website waarop je zelf simpel en snel informatie kan toevoegen of aanpassen. "Wiki wiki" betekent "snel" in het Hawaiiaans. Wikipedia.nl is een bekende en snel groeiende internet-encyclopedie voor volwassenen. WikiKids is voor kids. Om informatie te vinden én toe te voegen! Dit mag je met de hele klas doen, met een groepje of in je eentje.

Hoe gaat dat dan? Bijvoorbeeld: je gaat een werkstuk maken en hebt gekozen voor "de Romeinen". Zoek dan bij WikiKids naar "Romeinen" en kijk of je de informatie die er staat kan gebruiken. Als je werkstuk klaar is, kun je de informatie op WikiKids aanvullen, zodat anderen jouw informatie weer kunnen gebruiken. Ook je plaatjes, videofragmenten enzo kan je hier neerzetten. Op deze manier krijgen we een supersite vol informatie, gemaakt voor en door jullie. Zodat je op iedere computer altijd en in het Nederlands de informatie kan vinden die jij nodig hebt en jouw kennis kan delen met anderen.

Zo zijn onze leerlingen dus niet aan het zoeken, maar aan het vinden!

Dus alles op een rij:

 • 1. Wikikids is vernieuwend voor (Nederlands) onderwijs omdat er nog geen online encyclopedie

voor en door kinderen bestaat.

 • 2. Internet is handig voor het delen van informatie. Doordat je zelf foto's en filmpjes in WikiKids

kunt plaatsen, leer je met deze apparatuur om te gaan.

 • 3. Het vinden en plaatsen van informatie in Wikikids is lekker simpel en leuk.
 • 4. Je kunt samen met kinderen uit je klas, van een andere school of zelfs uit bijvoorbeeld Aruba

informatie plaatsen in WikiKids. Tijdens het werken kun je met elkaar overleggen via de website.

 • 5. WikiKids gaat over van alles: van andijvie tot zebra's en van Almelo tot Zuid-Afrika.
 • 6. Je kunt WikiKids gebruiken bij het maken van werkstukken of spreekbeurten, maar ook als je

bij rekenen informatie over de euro nodig hebt. En bij het plaatsen van informatie, ben je natuurlijk met taal bezig.

 • 7. WikiKids is nooit af. Er kan altijd en door iedereen informatie worden aangevuld, verbeterd en

toegevoegd. En daarom wordt WikiKids steeds beter.

 • 8. WikiKids is vooral bedoeld voor en door jullie. Maar natuurlijk mag je meester of juffrouw wel

helpen! En jouw informatie kan door íedereen gelezen worden!

 • 9. Hoe meer kinderen er meedoen, hoe sneller er een supersite vol met informatie staat.


Ik heb het nu eventjes druk met school, maar zal ernaar kijken zodra ik tijd heb :) Bedankt voor het erop wijzen. Effeietsanders 19:25, 9 november 2006 (UTC)

Ik heb een vertaling geplaatst op Gebruiker:Effeietsanders/English_explanation. Lees het gerust nog eens kritisch door :) Ik heb er een redelijk vrije vertaling van gemaakt, de tekst is dus niet 100% hetzelfde. Misschien is het trouwens in de Nederlandse tekst ook een idee om erg te letten op een consequente spelling van WikiKids? Ik zie ook regelmatig Wikikids staan. Just a minor detail :) Effeietsanders 22:29, 17 november 2006 (UTC)

Heej Effe!

Wikikids wordt nu ineens overspoeld met Wikipedianen! Wat leuk! Jij was diegene met de gebruikerspagina die ik zo bewonderde! Ik vind 'm echt heel mooi. Ga je hier ook zoiets maken? Tot ziens op deze wiki. (PS: De kroeg heet hier Wikikids:Boomhut voor Kids, en Wikikids:Clubhuis voor volwassenen. (Ook al ben ik nog maar 15, ik kom daar ook :))) Knowledge 21:23, 2 november 2006 (UTC)

Hoi, Nee, ik denk niet dat ik moeite ga doen een gebruikerspagina helemaal te layouten, dat kan ik namelijk helemaal niet :) Op Wikipedia heeft iemand anders dat namelijk voor mij gedaan :P Bedankt voor de tips, ik zal zo af en toe hier komen gluren, en zien hoe en wat. Nu nog een knop vinden om dat logo stil te laten staan ;-) Effeietsanders 22:30, 17 november 2006 (UTC)

Haha, ben je em beu? Als je m gevonden heb, mag je het weg zeggen hoor :D Nou, tot ziens maar weer, greetz Knowledge 09:40, 18 november 2006 (UTC)

Mailinglist

Beste moderator,

Sinds kort is er een speciale mailinglist aangemaakt voor alle moderatoren en leden van de projectgroep. Harm heeft in ‘Het Clubhuis’ gevraagd of elke moderator een e-mail wilde versturen naar harm<at>wikikids.nl. Om alle e-mails te ontvangen vragen we je of je een mailtje wilt sturen. Groetjes, Copyright 29 apr 2009 14:19 (CEST)

Hey, sorry dat ik dit nu pas zie! :) Ik denk niet dat het erg veel helpt om mij op zo'n lijst te zetten, ik ontvang al zoveel email :) En zo heel vaak kom ik hier niet, hoewel ik natuurlijk met alle liefde een handje toesteek! Effeietsanders 19 jul 2009 20:32 (CEST)

chrome

Welkom, medechromegebruiker :-) »» sum U rai 8 wp·ll 7 sep 2009 10:38 (CEST)

huh? Effeietsanders 11 sep 2009 21:47 (CEST)
Neej, je verwijderde een afbeelding met chrome erop, maar je was niet de uploader... Ik heb een beetje scheef gekeken ;-) Kweet nu dat ForrestJunky mijn collega-chrome-gebruiker is. (Moet ik nog reclame maken zodat je chrome gaat gebruiken?) »» sum U rai 8 wp·ll 11 sep 2009 21:49 (CEST)

Moderatorregels

Dag moderators,

Graag jullie aandacht voor de moderatorregels op: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Wikikids:Aanmelding_moderatoren Als je je in de regels kan vinden, kun je je op http://www.wikikids.nl/aanmelden/ aanmelden als moderator.

We gaan nu niet iedereen moderator-af maken en na dat verzoek weer moderator maken, maar voor de volledigheid vragen we wel iedereen die moderator wil blijven, bovenstaande uit te voeren. Moderatorverzoeken die in het verleden al gedaan zijn, worden niet in behandeling genomen, graag aanmelden enkel en alleen via dit webformulier.

Van moderators van wie we niet via het formulier een aanvraag ontvangen, worden de moderator-rechten op 20 november teruggenomen.

Hartelijk dank voor ieders bijdrage!

Vriendelijke groet,

Harm Hofstede Stichting WikiKids

Aangezien EIA op dit moment nogal inactief en druk is, is het niet handiger om de deadline wat langer te maken? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 nov 2009 11:35 (CET)

Waarmee is 'ie druk dan? FD :D 11 nov 2009 11:36 (CET)

Hij is (volgensmij) een mod op Wikipedia. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 11 nov 2009 11:37 (CET)
Inderdaad een beetje druk :) Ik heb destijds een bitje gekregen om wat technische dingetjes te doen, en heb verder geen behoefte om dat per se te behouden. Mocht ik het weer eens nodig hebben, vraag ik daar wel weer om. Ik heb ook absoluut geen behoefte om deze set richtlijnen te ondertekenen overigens :) Lijkt me niet in de gedachte van een wiki passen. --Effeietsanders 13 februari 2010 12:39 (CET)

getoeter van 't kofschip

Wat houdt je tegen om het zelf even te verbeteren? Demoor 19 maart 2010 23:24 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Effeietsanders&oldid=214247"