Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Overleg:Tweede Wereldoorlog

Uit Wikikids
Versie door Stef 1999 (overleg | bijdragen) op 3 mei 2014 om 15:40 (Overleg:Hitler was een goeie man verplaatst naar Overleg:Tweede Wereldoorlog (Overleg:Tweede Wereldoorlog was een doorverwijspagina): Terugdraaien)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo Mike1023, ik zie dat je net als je dat eerder bij andere artikelen deed hele stukken weg hebt gehaald van het artikel over WO 2 en die hebt vervangen door je eigen tekst. Helaas staat die tekst vol fouten, bijvoorbeeld dat Duitsland na WO 1 schadevergoeding moest betalen aan Polen. Maar Polen bestond helemaal niet tijdens WO 1. En dat ze die schadevergoeding wilden betalen met waardeloos bankpapier. Ja, dat zouden ze wel willen! En dat de werkloosheid uit de tijd van de hyperinflatie (1923) de weg bereidde voor de partij van Hitler, maar dat kwam door de beurskrach van 1929, dat is dus heel iets anders. En dat Oostenrijk werd binnengevallen in 1939 (was 1938, was trouwens een staatsgreepje) en dat Polen werd bezet op 1 sept. 1939 (hier betrof het inderdaad binnenvallen) enz. enz. Kortom, wil je alleen iets wijzigen of aanvullen als het ook klopt en zeker niet bestaande tekst vervangen als dat niet nodig is? Bedankt! Groetjes, Paul --PaulD 27 jun 2013 19:25 (CEST)

Beste Danoinjesta, je wijzigingen aan het onderdeel Begin v.d. Tweede Wereldoorlog klopten niet en daarom heb ik ze gecorrigeerd. Wat er eerst stond, was correct. De volgorde is: Oostenrijk door Duitsland geannexeerd (maart 1938); Verdrag van München (sept. 1938) waarna het Sudetenland (grensgebied Tsjechoslowakije) door Duitsland wordt bezet; Tsjechië bezet (maart 1939, wordt "protectoraat", Slowakije wordt zelfstandige staat (dus "de rest" wordt niet bezet zoals jij schreef). De Duitse aanval op Polen hield verband met "Versailles" (vredesverdrag 1919) om verloren gebied te heroveren en dat moet je dus niet weghalen. Kortom, het is niet zo simpel als jij denkt en ik raad je aan (goedbedoeld advies) de geschiedenis goed te bestuderen voordat je ergens aan het wijzigen slaat. Groetjes, Paul --PaulD 3 jul 2013 21:44 (CEST)
Hoi Paul, Sorry voor het ongemak. Je had het al verbeterd toch? Ik dacht dat ik uit de informatie had gehaald dat Polen echt aangevallen werd. En het woord geannexeerd had ik weg gehaald, want ik dacht dat de meeste kinderen niet wisten wat dat wordt betekende. Maar over dat pact tussen Hitler en Stalin gebeurde echt een week voor de aanval op Polen. Groetjes Danoinjesta--Danoinjesta - OP 4 jul 2013 07:31 (CEST)
Beste Danoinjesta, je aanvullingen staan er nog steeds, ik heb alleen je wijzigingen gecorrigeerd. Groetjes, Paul --PaulD 4 jul 2013 18:58 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Tweede_Wereldoorlog&oldid=334082"