Overleg:Hoofdpagina

Uit Wikikids
Versie door Dorus.Smit (overleg | bijdragen) op 22 okt 2018 om 15:54 (De geschiedenis van de Turkse migratie: nieuwe subkop)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoe werkt dit???

Hoi, ik ben NickyLollypop. Ik wil graag weten hoe alles hier een beetje werkt. Wilt iemand mij helpen?? Alvast bedankt.

Hoi Nicky! Op de pagina Wikikids:Tutorial kun je een goede handleiding vinden voor WikiKids. Veel succes! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 17 jun 2018 17:26 (CEST)

De geschiedenis van de Turkse migratie

De migratie van de Turken naar Nederland kwam in de tweede helft van de 20e eeuw op gang.

Een omvangrijke immigratiegold vond na de [Tweede Wereldoorlog] plaats, met de komst van mensen uit Suriname, Indonesië en de Antillen. In de jaren '60 en '70 kwamen de zogenaamde gastarbeiders of buitenlandse werknemers. Aanvankelijk waren dit vooral mediterrane Europeanen, later vooral Marokkanen en Turken. Oorspronkelijk werden zij aangetrokken om tijdelijk ongeschoolde banen te vervullen (waarvoor veel te weinig Nederlanders te vinden waren), maar later kreeg hun vestiging met de komst van echtgenoten en kinderen steeds meer een permanent karakter.

Vele duizenden jongen mannen werden geworven voor werk in Nederlandse bedrijven. Veel Turkse en Marokkaanse gastarbeiders besloten te blijven, omdat de perspectieven in hun landen van herkomst veel minder gunstig bleven. Tegenwoordig wonen er ongeveer 378.000 Turken in Nederland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Hoofdpagina&oldid=528852"