Overleg:Baby

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Amanda, dat heb je eigenlijk heel goed neergezet. prima hoor om zo'n onderwerp toch heel begrijpelijk te verwoorden.

Harry.spoelstra 00:35, 9 februari 2007 (CET)

Hoi Amanda,

een leuke pagina, ik heb er even een plaatje bijgezet van mijn eigen zoon:) Ik had 1 opmerking. Je schrijft:´Maar bij meerlingen(tweelingen) komen er meer zaadjes bij de eitjes van de vrouw terecht.´ Dit klopt niet helemaal. Als het een eeneiige tweeling is, komt er gewoon 1 zaadje bij 1 eicel. Door een andere celdeling ontstaan er dan twee kinderen. Als het een twee-eiige tweeling is zijn er twee eitjes bij de moeder en in elk eitje komt dan een zaadje van de vader. Dit geldt uiteraard hetzelfde bij drielingen, enz.

Groetjes Hopje 14:20, 16 februari 2007 (CET)


Wie voegt onderstaande tekst toe aan deze pagina?

Hoe ontstaat een baby? Een man en een vrouw hebben elkaar nodig als ze een baby willen. Want in de man zitten kleine zaadjes en in de vrouw zitten kleine eitjes. Als een zaadje van de man in een eitje van de vrouw terecht komt ontstaat er een baby. Dit gebeurt zo door geslachtsgemeenschap te hebben.


De zwangerschap In het begin kan je nog niet zien dat de vrouw zwanger is, maar later groeit de buik steeds ronder. Een vrouw loopt negen maanden zwanger. Als je zwanger bent mag je geen Filet eten geen alcohol drinken en liever niet roken. Ook moet je foliumzuur slikken. Dat moet je slikken omdat je dan meer kans hebt op een gezonde baby.


Meerlingen In een man zitten zaadjes en in een vrouw eitjes. Bij 1 baby komt er een zaadje van de man bij een eitje van de vrouw terecht. Maar bij meerlingen(tweelingen) komen er meer zaadjes bij de eitjes van de vrouw terecht. En als er een zaadje van de man bij een eitje van de vrouw terecht komt dan noem je dat conceptie.


De bevalling Het is normaal dat de baby er na 9 maanden uit wil. De vrouw krijgt dan weeën. ( een hele erge buikpijn). Als de vrouw weeën krijgt moet je naar het ziekenhuis. Voordat de vrouw mag bevallen moet ze eerst 10 cm ontsluiting hebben. Ze moet 10 cm ontsluiting hebben omdat de baby anders niet door de vagina past. Als het zo ver is moet de baby eerst door de baarmoedermond en daarna door de vagina. De vagina wordt ook wel het gangetje naar buiten genoemd of het geboortekanaal. Als de baby nog in de buik zit eet het door de navelstreng Bij de geboorte wordt de navelstreng doorgeknipt. Een navelstreng is eigenlijk een soort slangetje van vel. Aan het uiteinde van de navelstreng zit een klemmetje zodat de wond niet meer kan bloeden.


De eerste paar dagen De eerste paar dagen is iedereen opgelucht en blij. Familie wordt vaak gebeld. Maar ze moeten wel stil zijn voor de moeder en baby. Omdat de moeder nog moet bijkomen van de bevalling en de baby veel slaap nodig heeft, komt er voor 10 dagen een kraamverzorgster. Zij helpt de moeder met het verzorgen van de baby. Ook wordt er beschuit met muisjes op tafel gezet. Als het een jongen is zijn het blauwe muisjes en als het een meisje is, roze muisjes. Je moet wel zorgen dat de baby de juiste temperatuur heeft. Dat is 37 graden. Als dat te laag is moet je zorgen dat de baby een dikke deken of een kruik krijgt en als de baby het heet heeft, kan het misschien koorts zijn. Dan moet je zorgen dat de baby goed uitrust. Ook worden er in de eerste paar dagen geboortekaartjes verstuurd.

Tekst is ingevoegd in de pagina --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 08:45 (CET)

Links

Staan er niet teveel links onder het kopje Links? --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 08:45 (CET)

Er kunnen nooit te veel links staan. Alleen zijn de links die in dit artikel staan niet van toepassing op het onderwerp.. :) apoo overleg · (MOD) 28 december 2010 10:58 (CET)
Kunnen ze weg? Of een aantal? --Wouter15 overleg · (MOD). 28 december 2010 11:04 (CET)
van mij wel. dennisbonke overleg Tango-bullet.svgButton accept.pngCapitol.jpg. 11 januari 2011 15:00 (CET)
Ik zal er wel een aantal weg halen. --Wouter15 overleg · (MOD). 11 januari 2011 15:50 (CET)
Ik heb nog wat tekst & informatie toegevoegd. Voor de toevoegingen ok al een heel goed artikel! --Ik vind het leuk om te schrijven en kennis te delen!

Veel plezier met wikikids!

Groetjess. 27 juni 2013 14:45 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Baby&oldid=271812"