Ostrava

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 1 jan 2022 om 16:20 (Robotgeholpen doorverwijzing: Land - Koppeling(en) gewijzigd naar Land (staat))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Een theater in Ostrava

Ostrava is de derde grootste stad van heel Tsjechië met 336.557 inwoners in het jaar 2009. Geografisch ligt het in het oosten van het land, niet ver van de grens met Polen en Slowakije. De stad ligt midden in een groot industriegebied van allerlei verschillende steden. Dat industriegebied strekt van het zuiden van Polen tot het oosten van Tsjechië en het noorden van Slowakije. Ostrava is het culturele, financiële en industriële centrum van Oost-Tsjechië. Tegenwoordig doet Ostrava mee aan een wedstrijd om de titel 'Culturele Hoofdstad van Europa in 2015' te winnen. De stad is al heel oud. In Ostrava zijn zelfs 2 universiteiten. Een algemene en een technische. De stad heeft vier grote theaters. Om naar het buitenland te gaan kun je hier vliegen met Ostrava International Airport.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ostrava&oldid=700515"