Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Nicholas Windsor: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (sp.)
k (Extra info)
Regel 1: Regel 1:
'''Lord Nicholas Charles Edward Jonathan Windsor''' (25 [[juli]] 1970), is een lid van het Britse Koningshuis. Hij is de jongste zoon van [[Edward van Kent|Edward Windsor]] en [[Katharine Worsley]], en achterkleinzoon van [[George V van het Verenigd Koninkrijk|George V]].
+
'''Lord Nicholas Charles Edward Jonathan Windsor''' (25 [[juli]] 1970), is een lid van het Britse Koningshuis. Hij is de jongste zoon van [[Edward van Kent|Edward Windsor]] en [[Katharine Worsley]], en achterkleinzoon van [[George V van het Verenigd Koninkrijk|George V]]. Gaëthan heeft een kleine slurf
  
 
==Jeugd==
 
==Jeugd==

Versie van 2 mrt 2020 15:37

Lord Nicholas Charles Edward Jonathan Windsor (25 juli 1970), is een lid van het Britse Koningshuis. Hij is de jongste zoon van Edward Windsor en Katharine Worsley, en achterkleinzoon van George V. Gaëthan heeft een kleine slurf

Jeugd

Lord Nicholas Windsor werd in 1970 geboren in het University College Hospital, Londen, hij is het eerste lid van de koninklijke familie dat in een ziekenhuis werd geboren. Hij heeft een oudere broer, George Windsor en een oudere zus, Helen Windsor. Nicholas werd gedoopt op 11 september 1970 in Windsor Castle. Zijn peetouders zijn Prins Charles en Donald Coggan.

Hij heeft gezeten op de Westminster School (voluit: The Royal College of St. Peter at Westminster), daarna ging hij naar de Harrow School. Uiteindelijk ging hij naar Manchester College in Oxford. Hij maakte zijn school niet af, hij ging van school om door Afrika te reizen.

Geloof

In een privéceremonie in 2001 sloot Nicholas zich aan bij de Rooms-Katholieke Kerk en daardoor was hij zijn plek in de lijn van de Britse troonopvolging kwijt, want volgens de Act of Settlement uit 1701 hebben rooms-katholieken en leden van de koninklijke familie die met rooms-katholieken trouwen geen recht op de troon. Ondanks dat, hoewel zijn moeder zich ook bekeerd heeft tot het rooms-katholicisme, is zijn vader zijn plek in de lijn van de Britse troonopvolging niet kwijtgeraakt. Katherine was namelijk nog aangesloten bij de Anglicaanse Kerk toen ze met Nicholas' vader trouwde.

Huwelijk

Lord Nicholas ontmoette Paola Doimi de Frankopan, ook rooms-katholiek, op een feestje in New York, hun verloving werd bekend gemaakt op 26 september 2006. Ze trouwden op 19 oktober 2006, Paola kreeg toen de titel Lady Nicholas Windsor (Lady Paola Windsor). Ze trouwde nog een keer, voor de kerk, op 4 november in Vaticaanstad. Dit was eerste keer dat iemand die lid was van de koninklijke familie in Vaticaanstad trouwde. De (toekomstige) kinderen Nicholas en Paola zullen geen titel krijgen.

Ze kregen een zoon:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nicholas_Windsor&oldid=597789"