National Basketball Association

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De NBA is de Amerikaanse profcompetitie voor basketball. Het staat voor National Basketball Association. Het is te vergelijken met de Nederlandse Basketball Bond. In de NBA wordt gespeeld met East en West. Tijdens het seizoen speel je tegen alle teams, maar de eerste 8 van East en de eerste 8 van West kwalificeren zich voor de Play-Offs. Hier in wordt gestrijd om wie zich het beste team van Amerika mag noemen. Het wordt als een afvalschema gespeelt. Wie van de teams als eerst 4 wedstrijden wint gaat door. Uiteindelijk speelt de nummer één van East tegen de nummer één van West in de NBA finals. De beste speler van east is o`neal. en van west kobe braint .

NBA seizoen 2007-2008

Dit jaar heeft de Boston Celtics de nba finale gewonnen van de LA Lakers. Boston Celtics beschikt over de 'big three' Kevin Garnett, Ray Allen & Paul Pierce

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=National_Basketball_Association&oldid=452872"