Murano

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 30 dec 2021 om 20:11 (Robotgeholpen doorverwijzing: Centrum - Koppeling(en) gewijzigd naar Centrum (plaats))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Murano vanaf een brug

Murano is een klein en mooi dorp in Italië met 5593 inwoners in het jaar 2007. Het ligt aan een lagune, de Lagune van Venetië. Murano is net zo mooi als Venetië, maar niet zo'n grote stad. Het dorp bestaat uit allemaal eilandjes en vele bruggen. Een specialiteit uit het dorp is glaswerk. Het gebied waar nu Murano ligt, werd voor het eerst bewoond door de Etrusken (de noordelijke voorvaderen van de Romeinen).

Vroeger was het een belangrijk handelscentrum en een grote stad. Maar vanaf de 11e eeuw verhuisden veel inwoners naar Venetië, Ludo en Sant'Erasmo. Anders zou Murano een grote stad als Venetië kunnen worden. Tegenwoordig zijn toerisme en visserij erg belangrijk voor de economie van de stad.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Murano&oldid=699518"