Motel

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 13 sep 2022 om 12:01
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een voorbeeld van een motel

Een motel is een logeergelegenheid langs de snelweg. Het is vaak wat kleiner, eenvoudiger en goedkoper dan een hotel. Motels bevinden zich vooral in de Verenigde Staten, maar ook in andere landen komen ze voor. Een motel heeft vaak één of twee verdiepingen met kamers met een eigen badkamer. Deze kamers komen uit op een galerij. In een motel is vaak geen restaurant aanwezig, maar soms is dit wel het geval. In andere gevallen is er een wegrestaurant in het motel of in de buurt van het motel.

Motels zijn bedoeld voor gasten om een nachtje te slapen en weer te vertrekken. Hierdoor zijn er haast geen voorzieningen in het motel. Motels kunnen wel een lobby of gemeenschappelijke buitenruimte hebben. Sommige motels hebben zelfs een zwembad.

Motels hebben niet echt een positief imago. Ze worden vaak in verband gebracht met criminaliteit en anonimiteit. In veel thriller- en horrorfilms gebeuren er dan ook enge dingen in motels of worden motels door dieven en moordenaars gebruikt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Motel&oldid=728986"