Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 1 t/m 28 juli staat WikiKids in het teken van de Griekse mythologie! Doe jij ook mee?

Moesson: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
(Labels: Filter: Experimenteren, Visuele tekstverwerker)
k (Wijzigingen door Vertelikniet (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Apoo)
Regel 1: Regel 1:
Een '''moesson''' is een wind die waait in de [[tropen]]. De wind waait de ene helft van jaar de ene kant op en de andere helft van het jaar de andere kant op. Doordat de wind draait verandert het weer. Je hebt droge moessons en natte moessons. De bekendste moesson waait in het noorden van [[India]]. Tot begin [[juni]] is het droog in India. Maar in [[juni]], [[juli]] en [[Augustus (maand)|augustus]] valt er heel veel regen. Net zoveel als in een heel jaar in West-Europese landen valt. Daarna is het weer droog tot volgend jaar juni. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😯
+
Een '''moesson''' is een wind die waait in de [[tropen]]. De wind waait de ene helft van jaar de ene kant op en de andere helft van het jaar de andere kant op. Doordat de wind draait verandert het weer. Je hebt droge moessons en natte moessons. De bekendste moesson waait in het noorden van [[India]]. Tot begin [[juni]] is het droog in India. Maar in [[juni]], [[juli]] en [[Augustus (maand)|augustus]] valt er heel veel regen. Net zoveel als in een heel jaar in West-Europese landen valt. Daarna is het weer droog tot volgend jaar juni.  
  
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
  
 
[[Categorie:Weerextremen]]
 
[[Categorie:Weerextremen]]

Versie van 14 feb 2019 om 12:11

Een moesson is een wind die waait in de tropen. De wind waait de ene helft van jaar de ene kant op en de andere helft van het jaar de andere kant op. Doordat de wind draait verandert het weer. Je hebt droge moessons en natte moessons. De bekendste moesson waait in het noorden van India. Tot begin juni is het droog in India. Maar in juni, juli en augustus valt er heel veel regen. Net zoveel als in een heel jaar in West-Europese landen valt. Daarna is het weer droog tot volgend jaar juni.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Moesson&oldid=547466"