Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Mo-Do: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{werk}} '''Mo-Do''' is een Italiaanse Eurodance-band die vooral bekend werd van het lied ''Eins, Zwei, Polizei'' uit 1994.')
 
Regel 1: Regel 1:
 
{{werk}}
 
{{werk}}
'''Mo-Do''' is een [[Italië|Italiaanse]] [[Eurodance]]-band die vooral bekend werd van het lied ''Eins, Zwei, Polizei'' uit [[1994]].
+
'''Mo-Do''' is een [[Italië|Italiaanse]] [[Eurodance]]-band. De groep bestond uit de dj's Claudio Zennaro, Mario Pinosa en Sergio Portaluri. De zanger van de groep was [[Fabio Frittelli]], die op 6 februari [[2013]] [[zelfmoord]] pleegde.
 +
 
 +
Ze braken door in [[1994]] met het lied ''[[Eins, Zwei, Polizei]]''. In [[Italië]], [[Oostenrijk]] en [[Duitsland]] kwam het lied op nummer 1 in de hitlijsten, in [[Nederland]] kwam het lied op 2.
 +
 
 +
Mo-Do heeft ook nog de nummers ''Super gut'' (1994), ''Geh mal tanzen'' ([[1995]]), ''Sex Bump Twist'' ([[1996]]) en ''Superdisco'' ([[2000]]) gemaakt, maar behaalde hiermee niet de hitlijsten. ''Éins, Zwei, Polizei'' was en bleef dus hun enige hit.
 +
[[Categorie:Eurodance]]

Versie van 6 aug 2015 07:30

Edit-inprogress.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.
Belangrijk: Laat dit sjabloon niet langer staan dan nodig is, anders ontmoedig je anderen om het artikel te verbeteren.
De maximale houdbaarheid van dit sjabloon is twee weken.
Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken.
Edit-inprogress.svg
Dit artikel is nog niet af.

Mo-Do is een Italiaanse Eurodance-band. De groep bestond uit de dj's Claudio Zennaro, Mario Pinosa en Sergio Portaluri. De zanger van de groep was Fabio Frittelli, die op 6 februari 2013 zelfmoord pleegde.

Ze braken door in 1994 met het lied Eins, Zwei, Polizei. In Italië, Oostenrijk en Duitsland kwam het lied op nummer 1 in de hitlijsten, in Nederland kwam het lied op 2.

Mo-Do heeft ook nog de nummers Super gut (1994), Geh mal tanzen (1995), Sex Bump Twist (1996) en Superdisco (2000) gemaakt, maar behaalde hiermee niet de hitlijsten. Éins, Zwei, Polizei was en bleef dus hun enige hit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mo-Do&oldid=412301"