Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Uit Wikikids
Versie door Hippogryph (overleg | bijdragen) op 17 jan 2022 om 17:32 (→‎Zie ook)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De huidige minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher.

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking of BHO is een Nederlandse minister. Tegenwoordig is dit Liesje Schreinemacher. De minister voor BHO is een minister zonder portefeuille, dit betekent dat de minister geen ministerie heeft. De minister voor BHO valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze minister voor BHO bestaat sinds 2012.

De minister heeft als taken het stimuleren van de internationale handel. Zo promoot de minister Nederlandse bedrijven in het buitenland. Ook zorgt de minister voor ontwikkelingssamenwerking in de arme landen, zodat daar bijvoorbeeld scholen voor jongeren geplaatst kunnen worden. Tenslotte zorgt de minister namens Nederland ervoor dat men milieuvriendelijk en klimaatgunstig bezig is en spoort andere landen aan dit ook te doen.

Lijst van ministers

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Buitenlandse_Handel_en_Ontwikkelingssamenwerking&oldid=702642"