Mijnenjager

Uit Wikikids
Versie door Eize01 (overleg | bijdragen) op 23 nov 2022 om 21:41 (Categorie:Marine verwijderd; Categorie:Type Marineschip toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Mijnenjager is een type marineschip, ze worden gebruikt voor het opsporen en vernietigen van zeemijnen. Ze lijken heel erg op mijnenvegers en hebben ook hetzelfde doel. Het grootste verschil tussen een mijnenjager en een mijnenveger ligt in de manier waarop ze mijnen vernietigen. Een mijnenveger vaart simpelweg door een gebied heen en gebruikt verschillende apparaten om dichtbij zijnde mijnen te vernietigen. Een mijnenjager gaat echter op zoek naar mijnen met een sonar, vaart er dan naar toe en blaast ze op of haalt ze uit de zee. Bij mijnenjagers is het ook belangrijk dat ze minder geluid maken en minder magnetisch zijn, want die twee dingen kunnen er voor zorgen dat zeemijnen afgaan. Aangezien mijnenjagers vaak dichter bij mijnen moeten komen is dat voor mijnenjagers belangrijker dan voor mijnenvegers.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mijnenjager&oldid=748850"