Verbeter WikiKids vandaag nog!
Stem nu voor: de Gouden WikiKids Award 2022

Middellandse Zeeklimaat

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 5 jun 2021 om 11:21 (→‎top: clean up, replaced: {{beg → {{User:Rots61/Veelbekeken/Beg}}{{beg)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Middellandse Zeeklimaat wordt ook wel mediterraan klimaat genoemd. Het is het klimaat in landen rond de Middellandse Zee.

De grote, relatief warme, watermassa is van grote invloed op de landen rondom de Middellandse Zee. De noordelijk gelegen landen zijn daardoor relatief warm (mediterraan klimaat), de zuidelijke landen relatief koel. De zomers zijn warm en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn een beetje koud. De landen met het Middellands zeeklimaat zijn Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland.

Het mediterraan klimaat maakt onderdeel uit van het subtropische klimaatgebied. Het Middellandse Zeeklimaat komt onder andere voor in Italië, Spanje en Griekenland.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Middellandse_Zeeklimaat&oldid=671078"