Help mee! Maak een account of meld je aan.

Flag of New Zealand.svg In de maand februari vind het Wikiproject:Nieuw-Zeeland plaats! Wil je ook meedoen? Klik dan hier! Flag of New Zealand.svg

Meer van Le Bourget

Uit Wikikids
Versie door Vviktorie!! (overleg | bijdragen) op 9 mei 2018 om 13:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'right|300px|thumb|Het meer van Le Bourget Het '''meer van Le Bourget''' (in het Frans:...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het meer van Le Bourget

Het meer van Le Bourget (in het Frans: lac du Bourget of lac d'Aix) is het grootste meer dat volledig in Frankrijk ligt. In de winter is lac de Grand-Lieu groter, maar in de zomer krimpt dat meer en is het meer van Le Bourget het grootst. Het meer van Genève is ook veel groter, maar dat ligt maar deels in Frankrijk.

Het meer ligt in de Alpen, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het meer krijgt water uit de rivier de Leysse, en uit twee beken, de Tillet en de Sierroz. Aan de andere kant stroomt het water naar de Rhône. De lengte van het meer is 18 kilometer, de maximale breedte 3,5 km. Op het diepste punt is het meer wel 145 meter diep.

Het meer is genoemd naar het dorpje Le Bourget-du-Lac, maar het stadje Aix-les-Bains dat aan het meer ligt, is veel groter. De stad Chambéry ligt enkele kilometers van het meer. Ook ligt de oude abdij van Hautecombe aan het meer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Meer_van_Le_Bourget&oldid=513949"