Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Markerwaard

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 18 sep 2013 om 18:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Markerwaard''' is de naam van een polder die er nooit is gekomen. De Markerwaard zou op de plek komen van de huidige Markermeer. De Markerwaard is vernoem...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Markerwaard is de naam van een polder die er nooit is gekomen. De Markerwaard zou op de plek komen van de huidige Markermeer. De Markerwaard is vernoemd naar het toenmalige eiland Marken. De Houtribdijk was ook een begin van deze polder. In tegenstelling van de polder is deze wel gebouwd. In 1980 werd begonnen met een begroting en 1986 is besloten dat de polder niet nodig was. In 2003 werd besloten dat de polder er nooit zou komen.

Op de Markerwaard zou naast Schiphol, ook nog een tweede nationale luchthaven komen. Ook had het niet inpolderen van de Markerwaard gevolgen voor Lelystad. Het plan was dat Lelystad in het midden van Flevoland kwam. Nu ligt Lelystad helemaal links.

Zie Ook


[[Categorie:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Markerwaard&oldid=284302"