Marianne Thieme

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Edit-inprogress.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.
Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken.
Toelichting: Werk door Wiki7
Marianne Thieme
Mariannethieme.jpg
Marianne Thieme
Naam voluit Marianne Louise Thieme
Geboren 6 maart 1972
Geboren te Ede
Overleden
Overleden te
Gehuwd met Jaap Korteweg
Politieke partij PvdD
Religie Zevendedagsadventisten
Belangrijkste functie Partijleider
Aantreden 2002
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Partijleider
Fractievoorzitter Tweede Kamer
Lid Tweede Kamer
Portaal Portal.svg Politiek


Marianne Louise Thieme is een Nederlandse politica. Ze is mede-oprichter, partijleider, en fractievoorzitter (Tweede Kamer) van de Partij voor de Dieren.

Achtergrond

In 1992 begon Marianne Thieme met haar studie Nederlands recht. Ze deed de studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze specialiseerde zich in bestuursrecht. Tijdens haar studie koos ze ervoor om vegetariër te worden. Naar eigen zeggen deed ze de studie rechten, omdat ze geïnteresseerd was in de rechten van dieren. Ze was beleidsmedewerker bij stichting Bont voor Dieren van 2001 tot 2004. Daarna werd ze directeur van Stichting Wakker Dier, dit bleef ze tot september 2006. Ze besloot om veganist te worden in 2015.

Partij voor de Dieren

Marianne Thieme richtte de Partij voor de Dieren op op 28 oktober 2002, samen met andere dierenbeschermers. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2003 was ze lijsttrekker. Echter haalde haar partij 47.754 stemmen, terwijl er 64.363 stemmen per zetel nodig waren. Hierdoor had de PvdD net geen zetel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marianne_Thieme&oldid=439653"