Marianne Thieme: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 24: Regel 24:
 
== Achtergrond ==
 
== Achtergrond ==
  
In 1992 begon Marianne Thieme met haar studie ''Nederlands [[rechtspraak|recht]]''. Ze deed de studie aan de [[Erasmus Universiteit]] in [[Rotterdam]]. Ze specialiseerde zich in [[bestuursrecht]]. Tijdens haar studie koos ze ervoor om [[vegetariër]] te worden. Naar eigen zeggen deed ze de studie rechten, omdat ze geïnteresseerd was in de ''rechten van dieren''. Ze was beleidsmedewerker bij stichting [[Bont voor Dieren]] van 2001 tot 2004.
+
In 1992 begon Marianne Thieme met haar studie ''Nederlands [[rechtspraak|recht]]''. Ze deed de studie aan de [[Erasmus Universiteit]] in [[Rotterdam]]. Ze specialiseerde zich in [[bestuursrecht]]. Tijdens haar studie koos ze ervoor om [[vegetariër]] te worden. Naar eigen zeggen deed ze de studie rechten, omdat ze geïnteresseerd was in de ''rechten van dieren''. Ze was beleidsmedewerker bij stichting [[Bont voor Dieren]] van 2001 tot 2004. Daarna werd ze directeur van [[Stichting Wakker Dier]], dit bleef ze tot september 2006. Ze besloot om [[veganist]] te worden in 2015.
  
 
[[Categorie:Politici]]
 
[[Categorie:Politici]]

Versie van 6 apr 2016 om 19:44

Edit-inprogress.svg Werk in uitvoering!
Aan dit artikel wordt de komende uren of dagen nog gewerkt.
Kijk in de geschiedenis of je het artikel kunt bewerken zonder een bewerkingsconflict te veroorzaken.
Toelichting: Werk door Wiki7
Marianne Thieme
Mariannethieme.jpg
Marianne Thieme
Naam voluit Marianne Louise Thieme
Geboren 6 maart 1972
Geboren te Ede
Overleden
Overleden te
Gehuwd met Jaap Korteweg
Politieke partij PvdD
Religie Zevendedagsadventisten
Belangrijkste functie Partijleider
Aantreden 2002
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Partijleider
Fractievoorzitter Tweede Kamer
Lid Tweede Kamer
Portaal Portal.svg Politiek


Marianne Louise Thieme is een Nederlandse politica. Ze is mede-oprichter, partijleider, en fractievoorzitter (Tweede Kamer) van de Partij voor de Dieren.

Achtergrond

In 1992 begon Marianne Thieme met haar studie Nederlands recht. Ze deed de studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze specialiseerde zich in bestuursrecht. Tijdens haar studie koos ze ervoor om vegetariër te worden. Naar eigen zeggen deed ze de studie rechten, omdat ze geïnteresseerd was in de rechten van dieren. Ze was beleidsmedewerker bij stichting Bont voor Dieren van 2001 tot 2004. Daarna werd ze directeur van Stichting Wakker Dier, dit bleef ze tot september 2006. Ze besloot om veganist te worden in 2015.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marianne_Thieme&oldid=439642"