Marco Borsato: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
k
Regel 3: Regel 3:
 
Marco Borsato zong al eerder in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij overschakelde naar het Nederlands.
 
Marco Borsato zong al eerder in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij overschakelde naar het Nederlands.
   
Marco brak door als zanger nadat hij op [[7 april]] [[1990]] de [[Soundmixshow]] won met zijn vertolking van het nummer ''At This Moment'' van [[Billy Vera]]. Vanaf 1990 bracht Borsato drie [[Italiaans (taal)|Italiaanstalige]] albums uit. In [[1994]] stapte hij over op [[Nederlands]]talige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans).
+
Marco brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de [[Soundmixshow]] won met zijn vertolking van het nummer ''At This Moment'' van [[Billy Vera]]. Vanaf 1990 bracht Borsato drie [[Italiaans (taal)|Italiaanstalige]] albums uit. In 1994 stapte hij over op [[Nederlands]]talige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans).
   
In [[1994]] stond zijn Nederlandstalige hit ''Dromen zijn bedrog'' dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse [[hitparade]], waardoor hij in het [[Guinness Book of Records]] kwam. Enkele maanden later stond ook het nummer ''Waarom nou jij'' op de eerste plaats.
+
In 1994 stond zijn Nederlandstalige hit ''Dromen zijn bedrog'' dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse [[hitparade]], waardoor hij in het [[Guinness Book of Records]] kwam. Enkele maanden later stond ook het nummer ''Waarom nou jij'' op de eerste plaats.
   
In [[1996]] speelde hij op [[Parkpop]] in [[Den Haag]].
+
In 1996 speelde hij op [[Parkpop]] in [[Den Haag]].
   
Sinds [[1998]] vervult Marco de rol van ambassadeur van de Stichting [[War Child (organisatie)|War Child]], een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken.
+
Sinds 1998 vervult Marco de rol van ambassadeur van de Stichting [[War Child (organisatie)|War Child]], een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken.
   
In hetzelfde jaar scoorde hij weer een nummer 1-hit met ''De bestemming''. Eind [[1999]] behaalde ook zijn nummer ''Binnen'' die status.
+
In hetzelfde jaar scoorde hij weer een nummer 1-hit met ''De bestemming''. Eind 1999 behaalde ook zijn nummer ''Binnen'' die status.
   
Ten gelegenheid van het huwelijk van [[Willem-Alexander der Nederlanden|Prins Willem-Alexander]] en [[Prinses Máxima|Máxima Zorreguieta]] bracht Borsato samen met [[Sita Vermeulen]] de single ''Lopen op het water'' uit. [[1 februari]] [[2002]] was de dag van het Nationale Huwelijksfeest. In de [[Amsterdam ArenA|Amsterdam Arena]] brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore. De single stond vier weken op de eerste plaats in de [[Top 40 (Nederland)|Top 40]].
+
Ten gelegenheid van het huwelijk van [[Willem-Alexander der Nederlanden|Prins Willem-Alexander]] en [[Prinses Máxima|Máxima Zorreguieta]] bracht Borsato samen met [[Sita Vermeulen]] de single ''Lopen op het water'' uit. 1 februari [[2002]] was de dag van het Nationale Huwelijksfeest. In de [[Amsterdam ArenA|Amsterdam Arena]] brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore. De single stond vier weken op de eerste plaats in de [[Top 40 (Nederland)|Top 40]].
   
Op [[20 december]] [[2003]] belandde zijn nummer ''Afscheid nemen bestaat niet'' op nummer 1 en hield het daar acht weken vol. Hij was daarmee de eerste artiest in de geschiedenis die het lukte om met twee verschillende platen acht weken of langer bovenaan de Nederlandse [[Top 40 (Nederland)|Top 40]] te staan. Een paar weken later kwam ook het nummer ''Voorbij'', een duet met zangeres [[Dominique van Hulst|Do]], op de eerste plaats.
+
Op 20 december [[2003]] belandde zijn nummer ''Afscheid nemen bestaat niet'' op nummer 1 en hield het daar acht weken vol. Hij was daarmee de eerste artiest in de geschiedenis die het lukte om met twee verschillende platen acht weken of langer bovenaan de Nederlandse [[Top 40 (Nederland)|Top 40]] te staan. Een paar weken later kwam ook het nummer ''Voorbij'', een duet met zangeres [[Dominique van Hulst|Do]], op de eerste plaats.
   
In juni [[2004]] gaf Marco zes uitverkochte concerten in [[De Kuip]]. Één van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgde was de rapper [[Ali B.]]. Samen zongen ze een bewerking van het lied ''Nooit meer een morgen''. Op [[25 september]] [[2004]] belandde deze live-versie van uit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gaan naar [[War Child (organisatie) |War Child]].
+
In juni [[2004]] gaf Marco zes uitverkochte concerten in [[De Kuip]]. Één van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgde was de rapper [[Ali B.]]. Samen zongen ze een bewerking van het lied ''Nooit meer een morgen''. Op 25 september [[2004]] belandde deze live-versie van uit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gaan naar [[War Child (organisatie) |War Child]].
   
   

Versie van 16 okt 2006 11:23

Marco Borsato (geboren op 21 december 1966 te Alkmaar) is één van de beroemdste Nederlandstalige zangers van Nederland en België.

Marco Borsato zong al eerder in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij overschakelde naar het Nederlands.

Marco brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans).

In 1994 stond zijn Nederlandstalige hit Dromen zijn bedrog dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade, waardoor hij in het Guinness Book of Records kwam. Enkele maanden later stond ook het nummer Waarom nou jij op de eerste plaats.

In 1996 speelde hij op Parkpop in Den Haag.

Sinds 1998 vervult Marco de rol van ambassadeur van de Stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken.

In hetzelfde jaar scoorde hij weer een nummer 1-hit met De bestemming. Eind 1999 behaalde ook zijn nummer Binnen die status.

Ten gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bracht Borsato samen met Sita Vermeulen de single Lopen op het water uit. 1 februari 2002 was de dag van het Nationale Huwelijksfeest. In de Amsterdam Arena brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore. De single stond vier weken op de eerste plaats in de Top 40.

Op 20 december 2003 belandde zijn nummer Afscheid nemen bestaat niet op nummer 1 en hield het daar acht weken vol. Hij was daarmee de eerste artiest in de geschiedenis die het lukte om met twee verschillende platen acht weken of langer bovenaan de Nederlandse Top 40 te staan. Een paar weken later kwam ook het nummer Voorbij, een duet met zangeres Do, op de eerste plaats.

In juni 2004 gaf Marco zes uitverkochte concerten in De Kuip. Één van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgde was de rapper Ali B.. Samen zongen ze een bewerking van het lied Nooit meer een morgen. Op 25 september 2004 belandde deze live-versie van uit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gaan naar War Child.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marco_Borsato&oldid=6928"