Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Maracay

Uit Wikikids
Versie door Beem (overleg | bijdragen) op 3 jun 2014 om 08:16 (Categorie:Venezuela verwijderd; Categorie:Plaats in Venezuela toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Maracay

Maracay is de vierde grootste stad van Venezuela met ongeveer 850.000 inwoners in het jaar 2005. Het is de hoofdstad van de Venezolaanse staat Aragua. Niet ver hiervandaan ligt het Valenciameer. De stad ligt bij de samenvloeiing van twee rivieren. Die heten de Limón en de Castaño. Geografisch ligt Maracay in het noorden van het land. In de stad is een grote vestiging van de Venezolaanse luchtmacht. De twee grootste bases van het land liggen hier ook. Maracay is een financieel, industrieel en cultureel centrum. De laatste jaren groeit Maracay's bevolking enorm. In de toekomst zal het uitgroeien tot een miljoenenstad. Veel inwoners in Maracay zijn katholiek. Het heeft geen partnersteden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maracay&oldid=339073"