Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Manfred Weber

Uit Wikikids
Versie door AjejeBot (overleg | bijdragen) op 12 feb 2021 om 19:32 (→‎top: replaced: [[File: → [[Bestand:)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Manfred Weber in 2017

Manfred Weber (Rottenburg an der Laaber, 14 juli 1972) is een Duits politicus, die lid is van de Christlich-Soziale Union (CSU). Weber is sinds 2004 lid van het Europees Parlement namens de Europese Volkspartij, waar het CSU lid van is. Sinds 2014 is hij fractievoorzitter in het Europees Parlement namens deze Europese politieke partij. Weber heeft zich kandidaat gesteld om de volgende voorzitter van de Europese Commissie te worden in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Na de parlementsverkiezingen werd duidelijk dat Weber dit niet werd, ondanks dat de Europese Volkspartij de grootste werd. Hij bleef wel de fractievoorzitter van de partij.

Weber heeft twee bedrijven opgestart; eentje in 1996 en eentje in 1998. Tussen 2002 en 2004 was hij lid van het parlement van de Duitse deelstaat Beieren. In 2004 werd hij namens het CSU lid van het Europees Parlement. Hier hield hij zich bezig met vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. Ook hield zich bezig met de internationale relatie met India en later lid van de groep die gaat over regionale ontwikkeling. Ook hield zich bezig met de toetreding van de Turkije tot de EU. Sinds 2008 zich hij in het partijbestuur van de CSU en in 2009 werd hij ondervoorzitter van de Europese Volkspartij. Sinds 2014 is hij fractievoorzitter.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Manfred_Weber&oldid=650232"