Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Machu Picchu: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Tekst iets uitgebreid en niet werkende link verwijderd)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Webquest}}
 
{{Webquest}}
 
[[Afbeelding:Machu_Picchu.jpg|thumb|right|220px|Machu Picchu]]
 
[[Afbeelding:Machu_Picchu.jpg|thumb|right|220px|Machu Picchu]]
'''Machu Picchu''' is een [[stad]] van de [[Inca]]’s in [[Peru]] die de [[Spanje|Spanjaarden]] nooit gevonden hebben en is daarom bewaard gebleven.  
+
'''Machu Picchu''' is een [[stad]] van de [[Inca]]’s in [[Peru]] die de [[Spanje|Spanjaarden]] nooit gevonden hebben en daarom bewaard is gebleven.  
  
Waarschijnlijk is de bouw van de [[stad]] begonnen rond 1440, maar dat weten we niet zeker. De stad zal bewoond zijn gebleven tot 1532, doordat de Spanjaarden het gebied innamen (maar Machu Picchu niet vonden). Pas in 1911 is de stad weer teruggevonden. In de [[stad]] is plaats voor ca. 750 personen.  
+
Waarschijnlijk is de bouw van de [[stad]] begonnen rond 1440, maar dat weten we niet zeker. De stad zal bewoond zijn gebleven tot 1532, doordat de Spanjaarden het gebied innamen (maar Machu Picchu niet vonden). Pas in 1911 is de stad weer teruggevonden, door de Amerikaanse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Hiram Bingham III. In de [[stad]] is plaats voor ca. 750 personen.  
  
Er zijn een paar theorieën die verklaren waarom de stad op zijn bijna ontoegankelijke plaats ligt: Het kan een [[fort]] zijn geweest om het [[Inca-rijk]] te verdedigen, maar dan is er wel weinig plaats voor de soldaten, of het is een uitkijkpost, maar dan zijn er juist heel veel plaatsen. Het kan ook dat het een soort opslagplaats was voor [[cacao]] bladeren omdat vanaf Machu Picchu veel cacaoplantages bereikbaar zijn. In de [[stad]] komen jaarlijks 400.000 toeristen. Op het hoogste punt van de [[stad]] staat een zonnewijzer, die volgens sommigen een astronomische klok is.
+
Er zijn een paar theorieën die verklaren waarom de stad op zijn bijna ontoegankelijke plaats ligt: het kan een [[fort]] zijn geweest om het [[Inca-rijk]] te verdedigen, maar dan is er wel weinig plaats voor de soldaten, of het is een uitkijkpost, maar dan zijn er juist heel veel plaatsen. Het kan ook dat het een soort opslagplaats was voor [[cacao]] bladeren omdat vanaf Machu Picchu veel cacaoplantages bereikbaar zijn. In de [[stad]] komen jaarlijks 400.000 toeristen. Op het hoogste punt van de [[stad]] staat een zonnewijzer, die volgens sommigen een astronomische klok is.
  
== Videolinks ==
+
== Link ==
* [http://video.google.nl/videoplay?docid=8190742211806123749&q=machu+picchu Bezoek aan Machu Picchu deel 1]
+
* [http://historiek.net/hiram-bingham-iii-1875-1956/2828/ Hiram Bingham III, ontdekker van Machu Picchu]
* [http://video.google.nl/videoplay?docid=8190742211806123749&q=label%3Amachu+pichu2 Bezoek aan Machu Picchu deel 2]
 
 
{{Navigatie nieuwe wereldwonderen}}
 
{{Navigatie nieuwe wereldwonderen}}
  
 
[[Categorie:Peru]]
 
[[Categorie:Peru]]

Versie van 9 nov 2016 om 22:29

Sjabloon:Webquest

Machu Picchu

Machu Picchu is een stad van de Inca’s in Peru die de Spanjaarden nooit gevonden hebben en daarom bewaard is gebleven.

Waarschijnlijk is de bouw van de stad begonnen rond 1440, maar dat weten we niet zeker. De stad zal bewoond zijn gebleven tot 1532, doordat de Spanjaarden het gebied innamen (maar Machu Picchu niet vonden). Pas in 1911 is de stad weer teruggevonden, door de Amerikaanse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Hiram Bingham III. In de stad is plaats voor ca. 750 personen.

Er zijn een paar theorieën die verklaren waarom de stad op zijn bijna ontoegankelijke plaats ligt: het kan een fort zijn geweest om het Inca-rijk te verdedigen, maar dan is er wel weinig plaats voor de soldaten, of het is een uitkijkpost, maar dan zijn er juist heel veel plaatsen. Het kan ook dat het een soort opslagplaats was voor cacao bladeren omdat vanaf Machu Picchu veel cacaoplantages bereikbaar zijn. In de stad komen jaarlijks 400.000 toeristen. Op het hoogste punt van de stad staat een zonnewijzer, die volgens sommigen een astronomische klok is.

Link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Machu_Picchu&oldid=463992"