Maalbeek (metrostation)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maalbeek geschreven op de muren in het Frans en Nederlands

Maalbeek (In het Frans Maelbeek) is een metrostation in het midden van Brussel. Het metrostation ligt daarnaast aan de Wetstraat in de Europese Wijk. In Maalbeek rijden lijn 1 en 5. Maalbeek was doelwit van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Rond 9u11 op het moment toen een metro bij lijn 5 vertrok ontplofte er een bom. Er vielen 20 doden en minstens 100 gewonden.

Opening

Metrostation Maalbeek werd als premetro geopend op 20 december 1969, en werd officieel een gewone metrostation op 20 september 1976 met lijnen 1 en 5.

Aanslag

Een herdenkingsmonument bij metrostation Maalbeek
Voor meer informatie klik hier

Maalbeek was doelwit bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Rond 9 uur 11 blies de Belg Khalid El Bakraoui zich op op het moment dat een metro vertrok bij lijn 5. De broer van Khalid El Bakraoui blies zich op bij de Brusselse luchthaven. 20 personen en de dader komen om bij de aanslag. Ook vallen er meer dan 100 gewonden. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat.

Lijnen en buslijnen

Metrolijnen

  • Lijn 1 van Brussel-West naar Brussel-Oost
  • Lijn 5 van Brussel-West naar Brussel-Zuidoost

Buslijnen

  • Lijn 22 van Brussel-Centraal naar Brussel-Zuidoost
  • Lijn 59 van Brussel-Noordoost naar Brussel-Centraal
  • Lijn 64 van Brussel-Centraal naar Centraal Vlaams-Brabant.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Maalbeek_(metrostation)&oldid=459941"