Luis Suárez

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Luis Alberto Suárez (Salto, 24 januari 1987), of ookwel Luis Suárez, is een voetballer uit Uruguay die bij FC Barcelona speelt.

Hij wordt als één van de grootste voetballers uit Uruguay beschouwd.

Carrière

Suàrez begon zijn carrière bij Nacional (2003-2005). Daarna werd hij getransferd naar FC Groningen (2006-2007). Hij maakte in 26 wedstrijden 10 goals. Na een mooie seizoen werd er gediscussieerd over zijn transfer naar [AFC Ajax]. Het was toch gelukt, hij ging voor ongeveer 8 miljoen euro naar Ajax (2007-heden). Sindsdien heeft hij in 89 wedstrijden 65 goals gemaakt. In het seizoen 2009-2010 werd hij de topscoorder van de eredivisie. En in het wereldkampioensschap voetbal werd hij met Urugay 4e. Het jaar daarna werd Suarez voor 26 miljoen euro verkocht aan Liverpool.

Uefa Cup

Suàrez heeft drie keer deelgenomen aan de Uefa Cup. Twee maal met Ajax en één maal met FC Groningen. Hij heeft de cup nooit gewonnen.

Cariére bij AFC Ajax

Ajax wou Luis Suaréz hebben als opvolger van Ryan Babel, die net bij Ajax weg was gegaan. Luis Suaréz maakte zijn debuut bij Ajax in een Champions League wedstrijd tegen Slavia Praag, die ze met 0-1 hadden verloren. Hij was het eerste seizoen vooral populair om zijn schwalbes. Daarna ging hij steeds beter voetballen en maakte in zijn laatste seizoen 35 doelpunten! Hij speelde bij Ajax met rugnummer 16 en was aanvoerder. Suaréz scoorde in de 3e speelronde tegen Roda JC (3-0) zijn eerste competitie treffer. Hij heeft in totaal 3,5 seizoen gespeeld bij Ajax. In de wedstrijd Ajax- PAOK Saloniki maakte hij zijn 100e doelpunt voor Ajax. Zijn laatste wedstijd voor Ajax speelde hij tegen PSV (0-0). In die wedstrijd had hij Otman Bakkal gebeten en werd daarom voor 7 duels geschorst, en was dit dus zijn laatste wedstijd voor ajax. Liverpool kocht hem in de winterstop 2010 voor 25 miljoen euro over, en Luis speelt nu dus als rugnummer 7 in de Premier League.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Luis_Suárez&oldid=376420"