Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Luchtmacht: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Categorie:Oorlog verwijderd met HotCat)
k
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Dutch F-16.jpg|right|300px|thumb|Een [[F-16]] van de Nederlandse luchtmacht boven [[Afghanistan]].]]
 
[[Bestand:Dutch F-16.jpg|right|300px|thumb|Een [[F-16]] van de Nederlandse luchtmacht boven [[Afghanistan]].]]
De '''luchtmacht''' is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de [[landmacht]], de [[marine]], en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht word vaak ingezet voor bombarderingen maar ook voor vrede`s operatie`s, zoals het vervoeren van voedsel en water. De luchtmacht is het jongste deel van het leger en werkt vaak nauw samen met de landmacht en marine.
+
De '''luchtmacht''' is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de [[landmacht]], de [[marine]], en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht wordt vaak ingezet om te bombarderen maar ook voor vredesoperaties, zoals het vervoeren van voedsel en water.  
 +
 
 +
De luchtmacht is het jongste deel van het [[leger]] en werkt vaak nauw samen met de [[landmacht]] en [[marine]].
  
 
[[Categorie:Leger]]
 
[[Categorie:Leger]]
 +
[[Categorie:Woordenschat]]

Versie van 6 sep 2015 20:18

Een F-16 van de Nederlandse luchtmacht boven Afghanistan.

De luchtmacht is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de landmacht, de marine, en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht wordt vaak ingezet om te bombarderen maar ook voor vredesoperaties, zoals het vervoeren van voedsel en water.

De luchtmacht is het jongste deel van het leger en werkt vaak nauw samen met de landmacht en marine.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Luchtmacht&oldid=415221"