Luchtmacht: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Categorie:Oorlog toegevoegd met HotCat)
Regel 1: Regel 1:
De '''luchtmacht''' is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de landmacht, de marine, en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht word vaak ingezet voor bombarderingen maar ook voor vrede`s operatie`s, zoals het vervoeren van voedsel en water.
+
De '''luchtmacht''' is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de [[landmacht]], de [[marine]], en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht word vaak ingezet voor bombarderingen maar ook voor vrede`s operatie`s, zoals het vervoeren van voedsel en water. De luchtmacht is het jongste deel van het leger en werkt vaak nauw samen met de landmacht en marine.
  
 
[[Categorie:Leger]]
 
[[Categorie:Leger]]
 
[[Categorie:Oorlog]]
 
[[Categorie:Oorlog]]

Versie van 28 jun 2014 om 16:00

De luchtmacht is een onderdeel van het leger wat zich richt op oorlogvoering in de lucht. Je hebt 3 soorten leger onderdelen de landmacht, de marine, en de luchtmacht. Deze 3 onderdelen vormen samen een leger. De luchtmacht word vaak ingezet voor bombarderingen maar ook voor vrede`s operatie`s, zoals het vervoeren van voedsel en water. De luchtmacht is het jongste deel van het leger en werkt vaak nauw samen met de landmacht en marine.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Luchtmacht&oldid=343119"