Lijst van bevelhebbers van de Asmogendheden: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
Hieronder vind je een lijst van '''bevelhebbers van de [[asmogendheden]]''' tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]]. Deze bevelhebbers kunnen verschillende rangen hebben. Bijvoorbeeld een (kolonel-)generaal, veldmaarschalk, officier of een commandant. Hieronder staan bevelvoerders van de landmacht, luchtmacht en de marine. (Let op! De lijst is incompleet. Niet alle bevelvoerders staan erbij!)
+
Hieronder vind je een lijst van '''bevelhebbers van de [[Asmogendheden]]''' tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]]. Deze bevelhebbers kunnen verschillende rangen hebben. Bijvoorbeeld een (kolonel-)generaal, veldmaarschalk, officier of een commandant. Hieronder staan bevelvoerders van de landmacht, luchtmacht en de marine. (Let op! De lijst is incompleet. Niet alle bevelvoerders staan erbij!)
  
 
== Lijst ==
 
== Lijst ==
Regel 115: Regel 115:
  
 
=== [[Bestand:Flag of Japan.svg|35px]] [[Japan]] ===
 
=== [[Bestand:Flag of Japan.svg|35px]] [[Japan]] ===
*[[Hirohito]] (was één van de leiders van [[Japan]])
+
*[[Hirohito]] (was keizer van [[Japan]])
 
*[[Hideki Tojo]] (was één van de leiders van [[Japan]])
 
*[[Hideki Tojo]] (was één van de leiders van [[Japan]])
 
*[[Chuichi Nagumo]]
 
*[[Chuichi Nagumo]]

Versie van 29 nov 2016 om 12:58

Hieronder vind je een lijst van bevelhebbers van de Asmogendheden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze bevelhebbers kunnen verschillende rangen hebben. Bijvoorbeeld een (kolonel-)generaal, veldmaarschalk, officier of een commandant. Hieronder staan bevelvoerders van de landmacht, luchtmacht en de marine. (Let op! De lijst is incompleet. Niet alle bevelvoerders staan erbij!)

Lijst

35px Duitsland

35px Italië

Flag of Japan.svg Japan

Andere bevelhebbers van kleinere Asmogendheden

Flag of Romania.png Roemenië:

25px Hongarije:

Flag of Bulgaria.png Bulgarije

Flag of Finland.png Finland

25px Onafhankelijke Staat Kroatië

25px Eerste Slowaakse Republiek

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lijst_van_bevelhebbers_van_de_Asmogendheden&oldid=465946"