Leraar: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
(Wat heeft technologie daarmee te maken?)
(dat is niet helemaal waar. kinderen van nu krijgen snel hun zin. vroeger kreeg het kind op z'n kop nu is het andersom.)
Regel 4: Regel 4:
 
Er is  verschil in vroeger en nu als leraar!  
 
Er is  verschil in vroeger en nu als leraar!  
 
*Vroeger, lang geleden, had je na schooltijd geen (persoonlijk) contact met de leraar, je wist ook vrijwel niks over de leraar. De onderwijsstijl is sinds de jaren zestig (vanaf 1960) echter veranderd.
 
*Vroeger, lang geleden, had je na schooltijd geen (persoonlijk) contact met de leraar, je wist ook vrijwel niks over de leraar. De onderwijsstijl is sinds de jaren zestig (vanaf 1960) echter veranderd.
*Vroeger had je als leraar automatisch respect: leerling moet gewoon luisteren; vertoont hij/zij ongewoon/ongehoorzaam gedrag dan krijgt hij/zij straf van de leraar. Tegenwoordig zijn er allerlei gesprekken met de ouders die (soms) klagen. Ouders hebben nu meer inspraak dan vroeger doordat de communicatie met de school verbeterd is.
+
*Vroeger had je als leraar automatisch respect: leerling moet gewoon luisteren; vertoont hij/zij ongewoon/ongehoorzaam gedrag dan krijgt hij/zij straf van de leraar. Tegenwoordig zijn er allerlei gesprekken met de ouders die (soms) klagen. Ouders hebben nu meer inspraak dan vroeger doordat hub veel eisender zijn en  hun kinderen soms iets te veel inbescherming nemen.
  
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
 
[[Categorie:Beroepen]]
 
[[Categorie:Beroepen]]

Versie van 10 nov 2018 om 23:36

Dit zet de leraar als het juist is naast je oefening

Een leraar is een beroep. Belangrijk onderdeel van dit beroep is lesgeven. Een ander woord voor een mannelijke leraar is meester of onderwijzer. Een vrouw die lesgeeft is een lerares, juf of onderwijzeres. Je hebt juffen in de basisschool en kleuterschool, die spreek je vaak aan met vb. Juf Ilse. In de middelbare school spreek je ze aan met hun achternaam, vb. juffrouw Brouwers of mevrouw Brouwers. Op de universiteit is dit hetzelfde.

Vroeger en Nu

Er is verschil in vroeger en nu als leraar!

  • Vroeger, lang geleden, had je na schooltijd geen (persoonlijk) contact met de leraar, je wist ook vrijwel niks over de leraar. De onderwijsstijl is sinds de jaren zestig (vanaf 1960) echter veranderd.
  • Vroeger had je als leraar automatisch respect: leerling moet gewoon luisteren; vertoont hij/zij ongewoon/ongehoorzaam gedrag dan krijgt hij/zij straf van de leraar. Tegenwoordig zijn er allerlei gesprekken met de ouders die (soms) klagen. Ouders hebben nu meer inspraak dan vroeger doordat hub veel eisender zijn en hun kinderen soms iets te veel inbescherming nemen.
Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Leraar&oldid=532319"