Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Lekker Nederlands

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 17 sep 2019 om 19:06 (Categorie:Programma van SBS 6 toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lekker Nederlands is een Nederlands televisieprogramma, waarin Nick en Simon en Jurk! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven) tegen elkaar strijden. Dat doen ze door vier keer, met steeds net een andere opdracht dan de vorige, op een bekend liedje een nieuwe tekst schrijven. Het wordt gepresenteerd door Do. Eer zitten 100 mensen in het publiek. Zij kunnen op een apparaat aangeven of ze de tekst van Jurk! of van Nick en Simonbeter vonden. Bij de laatste opdracht verdienen ze dubbele punten. Als je 78 punten zou hebben, zou je dus 156 punten hebben. Aan het eind worden alle punten van de vier rondes bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten wint. Die krijgen van de anderen het meegenomen cadeautje.

Het programma wordt uitgezonden op SBS 6 en gepresenteerd door Dominique van Hulst. Inmiddels wordt het derde seizoen uitgezonden.

Elke aflevering wordt afgesloten met het Wilhelmus (Nederlandse volkslied), de ene week maakt het team van Nick en Simon hier een nieuwe tekst op en de andere week doet JURK! dat. Dit zingen beide teams samen en ook Dominique zingt dit mee.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lekker_Nederlands&oldid=576774"