Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Lacrosse

Uit Wikikids
Versie door Evie2323 (overleg | bijdragen) op 18 jan 2011 om 18:50 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Lacrosse is een oude sport, het komt oorspronkelijk van de indianen.Het wordt gespeeld met 10 of 12 spelers. Het wordt in 2 varianten gespeelt een mannen variant en vr...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lacrosse is een oude sport, het komt oorspronkelijk van de indianen.Het wordt gespeeld met 10 of 12 spelers. Het wordt in 2 varianten gespeelt een mannen variant en vrouwen, de mannen variant is veel agressiever en gevaarlijker.Elke speler draagt een stick (ze noemen het een crosse).Er wordt met een rubbere bal gespeeld die is ongeveer net zo groot als een tennisbal, alleen hij weegt zwaarder.

Lacrosse wordt in nederland gespeeld maar is nog heel erg klein de teams zijn: - Maastricht Lama's. - Tilburg Titans. - Domstad Devils. - Keizerstad Kanniballz. - Amsterdam Lions. - Den Haag first lady's

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lacrosse&oldid=172875"