Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

LEGO Masters

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 6 mei 2022 om 19:28 (Categorie:Programma van RTL 4 toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

LEGO Masters is een tv-programma dat sinds 11 februari 2020 in Nederland en België bestaat. Het programma wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. In het programma strijden tien teams uit Nederland en België om de titel Legomaster. De teams moeten opdrachten voltooien. De bouwwerken worden beoordeeld door de Brickmaster (echte naam Bas Brederode). Als kind speelde Bas al met LEGO. hij heeft veel passie en ging daarom ook studeren aan de Technische Universiteit Delft. In het laatste jaar van zijn studie solliciteerde hij bij LEGO Group, maar hij werd niet aangenomen. Toen hij het later beter kon ging hij het weer proberen. Nu is hij senior LEGO-ontwerper.

LEGO Masters wordt uitgezonden op RTL 4 in Nederland en op VTM in België.

Eerdere landen

LEGO Masters werd als eerst in het Verenigd Koninkrijk gehouden. Dat was vanaf 24 augustus 2017 te zien. Het eerste seizoen in het Verenigd Koninkrijk had maar 4 afleveringen. Ook in Duitsland had het eerste seizoen 4 afleveringen. De eerste aflevering begon op 18 november 2018. Hierna was Australië aan de beurt op 28 april 2019. De Australische versie won ook prijzen. Net voordat de eerste aflevering van de Nederlandse versie kwam waren de Verenigde Staten aan de beurt. Op 5 februari 2020 startte daar het eerste seizoen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=LEGO_Masters&oldid=714743"