Kwalificatieplicht

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 14 jul 2021 om 17:31 (clean up (alleen lay-out, geen inhoudelijke veranderingen), replaced: ) → ), → (4), . → . (5), , → , (2))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kwalificatieplicht is de plicht om een startkwalificatie te halen dat houd in een diploma van minimaal HAVO, VWO of MBO niveau 2 of hoger .

kwalificatieplicht voor wie en hoe werkt het

Jongeren tussen 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben,hebben een kwalificatieplicht. Een startkwalificatie is (minimaal) diploma HAVO,VWO of MBO (niveau 2 of hoger). Als een leerling onderwijs heeft gevolgd In het uitstroomprofiel arbeidsgericht of dagbesteding op het voortgezet speciaal onderwijs,is deze niet meer kwalificatieplichtig. De kwalificatieplichtige jongeren moeten volledige dagonderwijs volgen. Ze mogen niet voltijd werken. Volgt een leerling een BBL opleiding in het MBO dan kan hij hij werken en leren combineren.

Doel van de kwalificatieplicht

De kwalificatieplicht is een van de maatregelen van de Rijksoverheid om schooluitval van jongeren tegen te gaan. De maatregel moet de kansen van startende jongeren in arbeidsmarkt vergrote.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kwalificatieplicht&oldid=676839"