Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Kortsnuitdolfijn

Uit Wikikids
Versie door Tiki (overleg | bijdragen) op 10 nov 2009 om 16:38 (Nieuwe pagina: De Kortsnuitdolfijn is zwart met wit. De naam zegt het al hij heeft een korte snuit. Hij lijkt erg op een orka deze dolfijn is erg slim, en hoort bij de geniussen. Hij is alleen te vi...)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kortsnuitdolfijn is zwart met wit. De naam zegt het al hij heeft een korte snuit. Hij lijkt erg op een orka deze dolfijn is erg slim, en hoort bij de geniussen. Hij is alleen te vinden langs de oostkust van het zuidelijke punt van Zuid-Amerika, van het schiereiland van Valdes in Argentinië tot Tierra del Fuego, Chileense wateren ten zuiden van 51º Z., de Falkland Eilanden, en de Kerguelen Eilanden in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan. Je zou hem eigelijk als een kleine orka zien. Hij heeft een soort walvisachtigge staart. Zijn buik is wit en zijn rug is zwart. Zijn gedrag is van een tuimelaar. Mensen zeggen dat hij schuw is, maar dat is die helemaal niet, want hij springt gewoon mee met de boten. Hij lijkt ook een klein beetje op een bruinvis. Hij is erg stevig gebouwt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kortsnuitdolfijn&oldid=120472"